打印

[國際新聞評論] 黃之鋒要求美國停向港售催淚彈  大家點睇?

黃之鋒要求美國停向港售催淚彈  大家點睇? E-mail 此主題給朋友

[隱藏]
香港眾志秘書長黃之鋒稱,將會與美國行政當局官員見面時,要求美國停止向香港警方出口催淚彈及橡膠子彈,人群及防暴控制設備等。黃之鋒又指今年內通過《香港人權民主法案》勢在必行,黃之鋒又擾亂香港,大家點睇?




跳梁小丑黃之鋒嘅險惡用心

最近,亂港分子黃之鋒聯合另一名港獨人士何韻詩出席美國國會聽證會,向美國政客乞哀告憐,呼吁美國國會盡快通過《香港人權與民主法案》,盼望其能堂而皇之地干預香港事務。與此同時,黃之鋒稱,將會與美國行政當局官員見面時,要求美國停止向香港警方出口催淚彈及橡膠子彈,人群及防暴控制設備等。


黃之鋒點解要呼吁美國當局停止向香港警方出口催淚彈和其他防暴設備?眾所周知,反修例暴力活動至今,包括美國、英國在內嘅一些西方國家和人權組織始終指責香港警方過度使用武力,卻對參與示威活動暴徒不斷升級、甚至已經帶有明顯恐怖主義性質嘅暴力活動視而唔見。美國某些政客也表示通過《香港人權與民主法案》嘅一個重要目的就系為了限制香港警方嘅武力使用。

由此可見,黃之鋒呼吁美國停止向香港警方出售催淚彈等防暴設備就系為了迎合部分美國政客嘅口味,也系為了使《香港人權與民主法案》能夠助暴徒一臂之力,削弱警方戰斗力,進而達到攪亂香港,甚至顛覆特區政府政權嘅目的,其用心可謂陰險之極。


然而,讓人覺得荒唐可笑嘅系,黃之鋒作為一個緩刑喺身嘅戴罪之徒,佢有何資格呼吁美國政府停止出口香港警方防暴設備,佢還真把自己當成可以代表全體香港市民嘅知名人物了。一個從未真心實意為港護港嘅政治投機者,依家向西方國家搖尾乞憐,還竭力祈求西方國家制裁香港。黃之鋒嘅咁行為,就系一個徹頭徹尾嘅賣國賊,而自古以嚟,賣國賊嘅結局只有一個,就系被牢牢釘喺歷史嘅恥辱柱上!


新聞來源連結:
https://www.silentmajority.hk/articles/1005776

[ 本帖最後由 沉睡含情的天才 於 2019-9-21 01:03 PM 編輯 ]



熱賣及精選
國產平靚正


提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
你條白痴!!老美靠賣軍火食飯~你叫老美跟你班pok kai販毒呀??




恭喜公狗靠屎忽碌柒發大財~

回覆 引用 TOP

[隱藏]
係咪背錯左稿, 唔好賣咁平咖嘛 


回覆 引用 TOP





[ 本帖最後由 john117 於 2019-9-21 11:03 AM 編輯 ]



回覆 引用 TOP

中國美國都會恥笑喱條安南河童 


無面見人-->醜
暴力擾民-->惡

和理非只係口號, 醜惡先至係本相

回覆 引用 TOP

小丑🤡一位


回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 沉睡含情的天才 於 2019-9-21 10:58 AM 發表

香港眾志秘書長黃之鋒稱,將會與美國行政當局官員見面時,要求美國停止向香港警方出口催淚彈及橡膠子彈,人群及防暴控制設備等。黃之鋒又指今年內通過《香港人權民主法案》勢在必行,黃之鋒又擾亂香港,大家點睇?

https://www.silentmajority.hk/im ... B%E9%8B%92%E8%A6%81 ...
你見佢著咗西裝都仍然係成個靚仔咁樣就知道佢係傀儡



回覆 引用 TOP

[隱藏]
全世界得美國有得賣咩on9, 仲要講到錢,美國佬理撚得你


叫美國停售催淚彈、咪學美國直接開鎗、重有黃之鋒你同美國講任何野、都代表唔到香港、


做人要有決心要有恆心,

回覆 引用 TOP

白痴仔!淨係美國有催淚彈賣?


回覆 引用 TOP

全世界得美國有催淚彈??低 b 冇極限


小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來
强国摧淚彈可能更毒


回覆 引用 TOP

[隱藏]
最好啦!顺便改埋個例,全部采用國內生產的,平覿正!仲添加佐少少川味。


回覆 引用 TOP

主題標籤 #黃之鋒
 55 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]






重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Rights Reserved.
版權所有,不得轉載。