• 瀏覽: 24,408
  • 回覆: 273
  • 追帖: 2
+10
曱甴破壞攬炒惡行,卻變左政府救市冇影?叫暴徒收手啦

等曱甴家族全失業,政府才好出手救市

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2019-9-20 09:00 AM 發表
反修例風波打殘零售業,多區商場湧現吉舖潮。銅鑼灣有商場近月出現最少半成吉舖,租戶狂呻整天未有生意成交,需貼錢入貨及交租;

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190920/photo/bkn-20190920000525344-0920_00822_001_fb.jpg?20190920081608

反修例風波打殘零售業,多區商場湧現吉舖潮。銅鑼灣有商場近月出現最少半成吉 ...
做咩呀,啲咩本地鋪,小店,大商場之前出聲話理解佢地咁樣好支持喎,又話免費俾嘢佢地食喎,生意有影響都話接受到。做咩現在又話執又捱唔住呀,同啲暴徒講麻,做咩又求政府幫

香港人都知道事情的始末唔解決呢個問題,根本連計都傾唔到
要公平公正公開公義,跟良心做事情

香港人keep fighting

救? 啲商場都表示理解暴徒所作所為,又唔歡迎警察執法,有咩要救?

訪問親D商鋪都話雖然有小小影響, 但都好理解喎. 即係無問題啦. 咪等班曱甴繼續攪囉, 遲多幾個月再問下佢地有無影響囉.

點解政府要救班業主?

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2019-9-20 09:47 AM 發表
但訪問好多鋪頭, 次次D鋪頭都話表示理解的喎.  理解就得啦
所以我都理解佢地做唔住嘅願望

乜衰嘢都關政府事,多餘!

華盛頓特區西北部發生的槍擊事件 至少有六人被槍殺
央視09-20 11:20
當地時間19日晚,據當地媒體報導,華盛頓特區西北部發生的槍擊事件。 警方稱,至少有六人被槍殺。天道循環

班畜牲整死個市又要政府救

自由市場調整,又要政府干預?改做一制好毋?!

政府千祈唔好救全香港200萬加1支持

引用:
原帖由 sweetandsour 於 2019-9-20 11:04 AM 發表
等曱甴家族全失業,政府才好出手救市
到時又要阿爺救
條件可能係由150個變300個,自由行一簽任行,問啲曱甴死未

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2019-9-20 09:47 AM 發表
但訪問好多鋪頭, 次次D鋪頭都話表示理解的喎.  理解就得啦
咪就係囖

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]