• 瀏覽: 79,529
  • 回覆: 829
  • 追帖: 2
+74
引用:
原帖由 hwwong 於 2019-9-19 10:29 PM 發表
習慣起人底玩恐嚇欺凌的黑傳媒, 為什麼要禁制其他人起黑傳媒黑記資料呢... 公平起底, 禮尚往來啊...

時代垃圾 曱甴亂港

班人渣暴民學棍烏蠅曱甴冇血性冇人性又兇殘暴戾, 連婦孺老人都暴打, 真係癲狂失控卑鄙無恥又賤格... ...
X10

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-9-19 10:43 PM 發表
禁制令係外國有冇效??
無. 只要境外發佈, 就屬於公眾領域範圍, 禁制令就無效.
當然, 若轉載至香港境內, 就會受管制.

呢樣嘢, 港大法律系既張達明就好清楚.
當年港大校委會錄音係台灣討論區流傳, 佢本人親身上港台節目講解過, 都好似係幾年前既事.
所以, 毒果係度製造白色恐怖.

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2019-9-19 10:54 PM 發表

無. 只要境外發佈, 就屬於公眾領域範圍, 禁制令就無效.
當然, 若轉載至香港境內, 就會受管制.

呢樣嘢, 港大法律系既張達明就好清楚.
當年港大校委會錄音係台灣討論區流傳, 佢本人親身上港台節目講解過, 都好似係幾年前既事.
所以, 毒果係度製造白色恐怖. ...
如果係咁 啲人過開深圳 或者澳門 甚至乎東南亞...... 個禁制令 咪幫唔到 啲黑記者 ?

禁制令?曱甴都啋你有味啦

毒果打壓新聞自由可恥

查 ip 

原來真係 ru
唔洗禁啦  根本無得攪

引用:
原帖由 波羅批 於 2019-9-19 11:00 PM 發表

如果係咁 啲人過開深圳 或者澳門 甚至乎東南亞...... 個禁制令 咪幫唔到 啲黑記者 ?
如果照港大個位法律系講師當年所講, 只要係香港境外, 就完全幫唔到黑記. (境外搜證有困難)
香港法院發出既禁制令既有效範圍, 只限香港呢個地圖上只得一個小點既地方.

臨時禁制令,下令任何人不得披露及發布、嘗試披露及發布、或協助其他人披露及發布任何報館員工的個人資料

係咪 等於 網友 都不可提及 網址連結 ????

禁制令都係張紙,機場港鐵都有,但無用過。 何況今次係ru爆,蘋果咁叻去禁制ru啦。

乜禁制令有用嘅咩?地鐵同機場夠有啦,班曱甴咪一樣搞破壞!

本來冇乜人知,出完禁止披露單新聞,變左14億人知。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]