• 瀏覽: 3,875
  • 回覆: 17
  • 追帖: 1
無可置疑,今日香港已步入荒謬世界……

有佢講冇你講的叫民主,封街擋路是為了自由,破壞法律來爭取法治,打砸搶燒是為了建設未來。
http://hd.stheadline.com/news/columns/398/20190919/797300/專欄-人生馬拉松-荒謬世界
更荒謬的是暴徒被警察制服的那一刻, 總有一名假記者在旁詢問被捕者的名字和身份証號碼, 以便CIA比警方早一步到被捕者的家中毀滅罪証

用少數人去綁架多數人
民主?

引用:
原帖由 香港年輕人 於 2019-9-19 12:21 PM 發表
用少數人去綁架多數人
民主?
更荒謬是香港擁有最多冇品的大學生
最多濫用新聞自由和言論自由的社會
最多反政府反國家的組織
最多集會示威遊行的地區
最多要將政府置之死地的立法會議員
最多熟識法律漏洞的律師想顛覆禍害香港
最多法官姑息縱容暴徒
最多誤人子弟的教授和教師
最多暴徒要攬住香港人死(攬炒)
最多冇擔當冇骨氣冇才能的高官充斥在弱勢政府中

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-9-20 10:39 AM 發表

更荒謬是香港擁有最多冇品的大學生
最多濫用新聞自由和言論自由的社會
最多反政府反國家的組織
最多集會示威遊行的地區
最多要將政府置之死地的立法會議員
最多熟識法律漏洞的律師想顛覆禍害香港
最多法官姑息縱容暴徒
最多誤人子弟的教授和教師
最多暴徒要攬住香港人死(攬炒)
最多冇擔當冇骨氣冇才能的高官充斥在弱勢政府中 ...
佢哋慣常嘅手法就係一唔啱聽就圍住你,而家更加過分!直接打

引用:
原帖由 香港年輕人 於 2019-9-20 11:49 AM 發表

佢哋慣常嘅手法就係一唔啱聽就圍住你,而家更加過分!直接打
都是因為政府容許現場充斥著不少假記者, 替暴徒作掩護, 使其暴力上癮之故

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-9-20 12:26 PM 發表

都是因為政府容許現場充斥著不少假記者, 替暴徒作掩護, 使其暴力上癮之故
學校老師要負全責

引用:
原帖由 香港年輕人 於 2019-9-20 12:32 PM 發表

學校老師要負全責
呢隻妖魔仍然在不停洗老師和學生個腦

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-9-20 12:34 PM 發表
呢隻妖魔仍然在不停洗老師和學生個腦
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQHzYseRHchS1oYHRAwxUQzZY6BdRabAEox6Yt04pI-k365hGWC
呢班人簡直就係香港社會既蛀蟲

引用:
原帖由 香港年輕人 於 2019-9-20 12:35 PM 發表

呢班人簡直就係香港社會既蛀蟲
這些蛀蟲有個共通點, 就是口才了得, 顛倒黑白, 說非成是, 騙人技倆高超, 好多無知市民中計, 出錢出力去支持牠們反政府

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-9-20 12:41 PM 發表

這些蛀蟲有個共通點, 就是口才了得, 顛倒黑白, 說非成是, 騙人技倆高超, 好多無知市民中計, 出錢出力去支持牠們反政府
口才了得?完全唔撚覺啊,顛倒黑白就真。聽佢哋講嘢都真係得啖笑

引用:
原帖由 香港年輕人 於 2019-9-20 12:42 PM 發表

口才了得?完全唔撚覺啊,顛倒黑白就真。聽佢哋講嘢都真係得啖笑
最近建制以一貫做法, 催促政府重推土地回收計劃, 希望政府加快興建公營房屋.......
犯狗尹兆堅立刻跳出來見記者咬建制, 誣蔑建制為了選票而轉軚.....
若不是一直有追開立法會開會情況, 一般市民都會被尹兆堅呢隻大話精呃到。

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-9-20 12:48 PM 發表

最近建制以一貫做法, 催促政府重推土地回收計劃, 希望政府加快興建公營房屋.......
犯狗尹兆堅立刻跳出來見記者咬建制, 誣蔑建制為了選票而轉軚.....若不是一直有追開立法會開會情況, 一般市民都會被尹兆堅呢隻大話精呃到。 ...
呢啲所謂嘅民主派真係民主咩?佢哋做任何野都冇諮詢過公眾喎,真民主應該乜嘢都問過晒全香港人意見先至決定啦!香港唔需要美式民主亦都唔需要民主,香港只係需要建設發展。

引用:
原帖由 香港年輕人 於 2019-9-20 12:50 PM 發表

呢啲所謂嘅民主派真係民主咩?佢哋做任何野都冇諮詢過公眾喎,真民主應該乜嘢都問過晒全香港人意見先至決定啦!香港唔需要美式民主亦都唔需要民主,香港只係需要建設發展。 ...
香港自由度排名全球第三, 美國自由度排名全球第十七, 民主派日日妖言惑眾要香港人向美國人乞求爭取民主自由, 荒謬到無倫。

自由和民主不應該成為暴力的藉口

這三個月以來巔倒黑白,歪理當道,對執法人員沬黑,做假欺凌,對不同政見人士的粗言辱罵,造就咗香港這個荒謬世界。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]