• 瀏覽: 3,549
  • 回覆: 42
根除校園內極端暴力思想,方可培育出對社會負責的棟樑之才

政府嘅包容換來嘅系亂港分子嘅得寸進尺,市民嘅隱忍換來嘅系蒙面暴徒更加肆虐

引用:
原帖由 linxiaojian 於 2019-9-19 03:10 PM 發表
希望香港高校痛定思痛,加強教師隊伍育人理念的灌輸
「大師者,非泛泛之輩也,學術之師也,人格之師也」,高校老師亦是人生導師,負有警醒學生的職責

引用:
原帖由 落漠小肚臍 於 2019-9-19 02:54 PM 發表

政府嘅包容換來嘅系亂港分子嘅得寸進尺,市民嘅隱忍換來嘅系蒙面暴徒更加肆虐
希望學生理性思考,認清亂港分子真面目,與暴徒割席,唔好淪為別有用心人嘅棋子

引用:
原帖由 落漠小肚臍 於 2019-9-19 03:24 PM 發表

希望學生理性思考,認清亂港分子真面目,與暴徒割席,唔好淪為別有用心人嘅棋子
被別有用心人利用,當別人的的棋子

引用:
原帖由 linxiaojian 於 2019-9-19 03:21 PM 發表

9寸長刀竟是餐刀
被別有用心人利用,當別人的的棋子

有咗「追求自由民主」嘅銜頭,呢哋亂港分子將無知當個性,將無畏當勇氣,將無禮當力量

引用:
原帖由 linxiaojian 於 2019-9-19 03:38 PM 發表
校生誤認以為施暴就是追求所謂民主自由
好多香港嘅年青人都被呢種愚蠢無知嘅思想洗腦

追求自由民主系每個人嘅權利,但系其背後應該系法制和文明

主題標籤 #黃之鋒
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]