• 瀏覽: 7,603
  • 回覆: 78
+2
何君堯發起於九月21日進行「清潔香港運動」,清理各區連儂牆,
---目標是3萬人參與
---內地同胞也可以參與。
===
我的何君堯同學,你當年是否讀了兩年的PCLL。懂不懂法律。
香港法例地200章第60節:
criminal damage:
(1)A person who without lawful excuse destroys or damages any property belonging to another intending to destroy or damage any such property or being reckless as to whether any such property would be destroyed or damaged shall be guilty of an offence.
======
我的評論:
何同學是用什麼身份做這次行動,立法會議員?
你自忖有沒有煽惑別人犯法。
========

2007年,一位明報記者問我:競選落敗的感想,下一步怎麼做。我說,會繼續在網上推揚理念,如果有志同道合者,也許會根據社團條例成立一個論政組織,名叫“寶光社,以愛國愛港為宗旨。
引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-9-19 08:41 AM 發表
何君堯發起於九月21日進行「清潔香港運動」,清理各區連儂牆,
---目標是3萬人參與
===
(1)A person who without lawful excuse destroys or damages any propert ...
曱甴文宣

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-9-19 08:41 AM 發表
---目標是3萬人參與
===
(1)A person who without lawful excuse destroys or damages any propert ...
支持有人出來認領失物,記得帶錢,每張1500元罰款

引用:
原帖由 strawberry_c 於 2019-9-19 08:55 AM 發表 支持有人出來認領失物,記得帶錢,每張1500元罰款
不要離題。
你認為何君堯的做法咋整。

引用:
---目標是3萬人參與
===
上星期80個燃燒彈, 係唔係
有疑似警察扮暴徒開放??
做人有啲良知。
得把口講法律冇狗用。

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-9-19 08:57 AM 發表

不要離題。
你認為何君堯的做法咋整。
支持清潔香港

你要講呢條 首先要明白咩係property

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2019-9-19 09:18 AM 發表 你要講呢條 首先要明白咩係property
你是目前本帖子回應者 沒有離題的人。
從一樓開始:
你知不知道 何君堯唸了兩年PCLL。
普通人只讀一年。

今次個話題係"班門弄斧"嗎?

何君堯光明正大
既沒有用假名...如白棉條
又沒有戴口罩蒙面
如果樓主認為他犯了法
鼓勵樓主去報警
以彰顯公義

編輯如下 :
狗改不了吃.....
樓主已將我拉黑  

引用:
---目標是3萬人參與
===
我痴張紙係你塊面,你撕左佢,算唔算刑毀

引用:
原帖由 y98141 於 2019-9-19 10:28 AM 發表 我痴張紙係你塊面,你撕左佢,算唔算刑毀?
你想不想從一樓逐點切磋。

引用:
原帖由 y98141 於 2019-9-19 10:28 AM 發表

我痴張紙係你塊面,你撕左佢,算唔算刑毀
不如顏射
唔准抺去

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-9-19 10:35 AM 發表
你想不想從一樓逐點切磋。
我想你答我,我痴張紙係你塊面,你撕左張紙,算唔算刑毀
你參考下13樓都得

引用:
原帖由 浪裏白條 於 2019-9-19 09:44 AM 發表
你是目前本帖子回應者 沒有離題的人。
從一樓開始:
你知不知道 何君堯唸了兩年PCLL。
普通人只讀一年。
人地回應你題目,問你點先算property,你就講何君堯讀PCLL,算唔算離題?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]