• 瀏覽: 10,187
  • 回覆: 147
+7
本港反修例風波已持續超過百日,特首林鄭月娥9月4日宣布撤回《逃犯條例》修訂後,示威活動仍未見消褪。行政會議召集人陳智思接受《彭博通訊社》訪問時稱,港府看不到向示威者更多訴求作退讓有任何利益,而日趨暴力的示威料短期內不會停止。...

“陳智思補充,撤銷起訴被捕人士的訴求「不行」(no go),因為破壞法治。”

睇嚟政府已經鐵定了心,如果有人要攬炒,就奉陪到底

新聞來源連結:
http://www.aastocks.com/tc/stocks/news/aafn-news/NOW.966196/2

唔緊要,
等睇內戰囉!
陳智思到時會係邊?
返去他的國家?

以暴制暴是最快最好

人地有「民主」既法國,黃背心都玩足8個月啦!
而一個「沒民主的小城市」,又何妨同一個「民主國家」睇齊呢!

引用:
原帖由 china2000 於 2019-9-18 03:42 PM 發表
唔緊要,
等睇內戰囉!
陳智思到時會係邊?
返去他的國家?
買定花生薯片....好戲連場

Hong Kong people will not afraid of cockroaches! 

示威持續,市民又要受示威影響,政府無心要制止,一定示威更暴力了

從來都冇退讓過

引用:
原帖由 china2000 於 2019-9-18 03:42 PM 發表
唔緊要,
等睇內戰囉!
陳智思到時會係邊?
返去他的國家?
2百幻 vs 14億+600萬
等待中

引用:
唔緊要,
等睇內戰囉!
陳智思到時會係邊?
返去他的國家?
內戰?憑咩?
幾拾人又燃燒彈又架生圍兩個交通警,一出槍啲曱甴走都走唔切。

引用:
原帖由 china2000 於 2019-9-18 15:42 發表
唔緊要,
等睇內戰囉!
陳智思到時會係邊?
返去他的國家?
鬥打飛機?

引用:
原帖由 siuhung 於 2019-9-18 15:48 發表
人地有「民主」既法國,黃背心都玩足8個月啦!
而一個「沒民主的小城市」,又何妨同一個「民主國家」睇齊呢!
咁盲多幾件先好講睇齊

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]