• 瀏覽: 632,082
  • 回覆: 44
  • 追帖: 242
+693
大叔真系好衰啊,我頭先仲系天意(1)度F5,F5左好耐都無新回復,就覺得不妙,出嚟一睇果然有新帖

引用:
原帖由 woshizhenzhen 於 2019-9-18 04:16 AM 發表

別只看人家好,北京上海等大城市,房屋問題都是很嚴重的。限購限價也解決不了問題,一樣許多年輕人買不了房。100平?上一代吧,這一代很難了,除非靠父幹。
改革不是靠民眾明白為下一代著數,人家都是真金白銀高價購房,會願意樓價跌,虧自己而成就下一代?有那麼偉大?改革是靠政府強推,民眾忍氣吞聲,反正發聲也沒用。香港有這樣強而有力的政府嗎?香港人有那麼乖巧嗎? ...
師兄嘅回復先係講出真相,大陸人係靠忍,並唔係靠思想覺悟。

引用:
原帖由 woshizhenzhen 於 2019-9-18 06:57 AM 發表

你又以為大陸大城市的人買房都是靠自己的嗎?大陸父母比香港的更孝順,他們一樣都是合兩家兩代之力。難道他們就可以承受負資產?
各地有各地的難處,香港人的所謂苦,很多是自找的,有什麼好怨! ...
師兄講嘢又唔使咁激動

引用:
原帖由 4568527913 於 2019-9-18 11:09 AM 發表

中同意大叔所說。台灣的確有獨立條件,有自己的貨幣,司法,軍隊等。而家台灣總統要在中美之間揾飯食,中國可保台灣經濟,美國可保安全,基本上缺一不可,中國現時仍依賴台灣台積電等一些上下游產業。台灣隨時間越長,台獨的人越多。武統不是冇可能,不過美國和歐洲一定會出面幫台灣。 ...
一派胡言

引用:
原帖由 Mary妹妹 於 2019-9-18 10:44 PM 發表

黎明快些來, 樓下鳩叫時我躺在牀上, 現在鳩叫完耳朵彷彿仍然聽到, 好似幻聽。
我果度好似係放大聲公。。。

引用:
原帖由 y98141 於 2019-9-18 11:03 PM 發表

可以報警
"條例第4條為一般規定,用以管制在晚上十一時至翌日上午七時,或在公眾假期發出而屬這類性質的擾人噪音。
條例第5條賦權當局管制於日間或夜間任何時間在住用處所或公眾地方內發出的某些噪音。這類噪音源包括動物、雀鳥、樂器、揚聲器、遊戲、經營生意或業務和冷氣機等噪音。"
source:
https://www.epd.gov.hk/epd/noise_education/web/CH ...
費事啦,唔好麻煩警察啦,小事嚟啫,我已經無情緒波動了。

引用:
原帖由 perrin 於 2019-9-18 11:32 PM 發表

佢地咁叫。。系佢地喉嚨痛。。好快自己滅聲
用大聲公播。。。

引用:
原帖由 @海東青 於 2019-9-20 02:56 AM 發表

如果我話香港而家反水,都冇咩人有異議吧
你都潛伏得耐了

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2019-9-20 09:38 AM 發表

講真嗰句,論政治鬥爭,分化對手,中國共產黨敢認第二無人敢認第一,中國鬥爭經驗5000年,再加上蘇共嘅培訓,中國隨便搵個市長嚟香港做特首都唔會搞成咁🤯🤯
我試過喺深圳俾政府收樓棚改,本來業主們都幾齊心(當然業主數量比較多,有7~8萬個),俾啲官分下分下,竟然簽咗8成合約,剩低嗰啲業主去上訪都無計。🤫🤫,後來聽親戚講,賠償方案有A B C D,去到plan B就已經分化得七七八八了😱😱 ...
你係曱甴?你已經講左好多次了,唔使再做文宣了,返x登啦。凸

好嘢,樓下已經兩日無9叫啦

引用:
原帖由 noeru0315 於 2019-9-20 10:06 PM 發表

佢哋今日玩到去landmark喇,睇吓啲曱甴幾時手痕打爛櫥窗偷返幾隻名錶名牌包先
法國黃背心到後面都係打砸搶🤭

引用:
原帖由 frmrom 於 2019-9-20 10:11 PM 發表

靜左幾日,啱啱十點鐘又有條粉腸出黎叫春
原來係推遲左,頂,又叫了

引用:
原帖由 Mary妹妹 於 2019-9-20 10:40 PM 發表

大聲公呢?
帶頭大哥可能放假,所以10:00無叫,之後10:15有一公一乸自己叫

引用:
原帖由 Mary妹妹 於 2019-9-20 11:19 PM 發表

叫春啫!你咪偷聽人地
春叫聲穿透力太強

引用:
原帖由 總指揮 於 2019-9-20 11:45 PM 發表

d香港人唔係講環保嘅咩?浪費紙張喎!d環保人士去咗邊呀?
可能正正係同一班“環保人士”貼嘅呢

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]