• 瀏覽: 77,282
  • 回覆: 5
  • 追帖: 5
+55
引用:
原帖由 贏高興輸快樂 於 2019-9-17 05:56 PM 發表
浸會大學學生記者蘇敬華因袋中留有一把用來切月餅的餐刀,前晚(15日)在北角採訪示威被搜查時,遭警方指控持有攻擊武器,帶上私家車拘捕。警方有組織罪案及三合會調查科高級警司李桂華在昨日的記者會聲稱,該記者藏有9吋長、「好尖嘅」金屬刀。惟據浸大「廣播新聞網」昨晚上載警方搜查記者的片段,以及由記者家人提供的圖片可見,原來李桂華聲稱「好尖嘅」刀,只是鈍頭餐刀,連手柄計才長9吋,一般只計刀鋒僅長4吋。廣播新聞 ...
大陸福建佬揸住吧菜刀通街走都得,仲跟曱甴黑警拍晒膊頭都無事,4吋餐刀就話危險攻擊性武器.

附件

黑警刀手一家親.jpg(98.18 KB)

引用:
原帖由 大林林 於 2019-9-17 06:21 PM 發表

麻煩借你個曱甴肚比我測試下4吋餐刀有無殺傷力
按你個豬腦諗,魚蛋竹籤都可以殺人,理應列為兇器喇。

引用:
原帖由 charlir2005 於 2019-9-17 07:00 PM 發表
4吋刀就合法?

係街show出嚟買得到就是合法。
你點使用就另計,
而家曱甴黑警就是老屈事主有意圖襲擊曱甴黑警。
就呢點己不成理由,對付曱甴黑警使鬼用刀,用黑旋風咪得。

引用:
原帖由 清晨活潑的美人 於 2019-9-17 08:16 PM 發表

10255190 10255191 佢哋又點
專業D喇,老屈都搵幾張好D。

引用:
原帖由 diuadm9 於 2019-9-18 10:55 AM 發表
有班警察毅進仔,
人又廢,又要威;
有班警察弱智仔,
做狗乞米。
做到警察,無科合格。
毅進傻仔,專恰女仔。

引用:
原帖由 核心失控的羔羊 於 2019-9-18 05:45 PM 發表

曱甴都話你低等動物,你會唔會收埋支竹籤去採訪,你會唔會帶把刀出街吉魚蛋
毛賊奶共畜無腦就必然喇,
去超市買完一袋竹籤再去採訪犯法?
因為環保帶一套私人餐具出街大有人在,食野又犯法?
特閪政府有宣佈戒嚴嗎?香港人連出街自由都沒?你估中共國咩!

有已立的法例,人才會有機會觸犯,執法人員不能"幻想"他人會犯法,"幻想"他人會攻擊曱甴黑警,
如果係咁,咪可以拉晒警局檔案內的黑社會人士?係人屋企都有幾把刀喇,
所有餐具都可成為武器?
快餐店餐廳食市以後只可以派膠手套,
用手食?
今次曱甴黑警亂九拉人,憑邊條已訂法例?無就是濫權濫捕,就是破壞法治!

主題標籤 #口罩
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]