• 瀏覽: 77,225
  • 回覆: 1,033
  • 追帖: 5
+55
引用:
原帖由 2017TTTT2017 於 2019-9-17 06:03 PM 發表

大陸福建佬揸住吧菜刀通街走都得,仲跟曱甴黑警拍晒膊頭都無事,4吋餐刀就話危險攻擊性武器.
麻煩借你個曱甴肚比我測試下4吋餐刀有無殺傷力

不如試下吉唔吉得死曱甴

引用:
原帖由 贏高興輸快樂 於 2019-9-17 05:56 PM 發表
浸會大學學生記者蘇敬華因袋中留有一把用來切月餅的餐刀,前晚(15日)在北角採訪示威被搜查時,遭警方指控持有攻擊武器,帶上私家車拘捕。警方有組織罪案及三合會調查科高級警司李桂華在昨日的記者會聲稱,該記者藏有9吋長、「好尖嘅」金屬刀。惟據浸大「廣播新聞網」昨晚上載警方搜查記者的片段,以及由記者家人提供的圖片可見,原來李桂華聲稱「好尖嘅」刀,只是鈍頭餐刀,連手柄計才長9吋,一般只計刀鋒僅長4吋。廣播新聞 ...
毒果新聞,呃9市民

毒果妓者係法官?

傳媒又想防礙司法公正?

末審先判,連証物都攞到?

疑犯家人提供物品就一定同當時搜尋証據一樣?

名名9吋刀話4吋
果把係鎅刀?

我用此刀隊你一下, 如果冇事即係被屈!
引用:
原帖由 贏高興輸快樂 於 2019-9-17 05:56 PM 發表
浸會大學學生記者蘇敬華因袋中留有一把用來切月餅的餐刀,前晚(15日)在北角採訪示威被搜查時,遭警方指控持有攻擊武器,帶上私家車拘捕。警方有組織罪案及三合會調查科高級警司李桂華在昨日的記者會聲稱,該記者藏有9吋長、「好尖嘅」金屬刀。惟據浸大「廣播新聞網」昨晚上載警方搜查記者的片段,以及由記者家人提供的圖片可見,原來李桂華聲稱「好尖嘅」刀,只是鈍頭餐刀,連手柄計才長9吋,一般只計刀鋒僅長4吋。廣播新聞 ...

引用:
原帖由 大林林 於 2019-9-17 06:21 PM 發表

麻煩借你個曱甴肚比我測試下4吋餐刀有無殺傷力
x2

浸大仔企定定,俾我用「4吋鈍刀」插一下,只係一下就夠;如果插唔穿肚皮,我輸一千港元,決不食言

以後各自帶架生

屌!所以話阿媽係男人!只要出自曱甴把口都有儍人信!
疑犯家屬單方面講吓,D黃暴畜就好似 執到諗咁,大事宣揚!好在香港黃暴畜為數不多,但都影響香港民智指數低落!😤😤

睇呢條黑警個面相,好人有限

引用:
原帖由 柏傑 於 2019-9-17 06:16 PM 發表
毒果就咪po啦!浪費時間!
唔PO毒果, 啲曱甴存在價值, 唔係點會大把連登曱甴即時回帖

黑記好高深學問,揸支1cm長筆都寫到咁高明的文章. 原來筆桿係唔使計嘅!
引用:
原帖由 nkt1234567 於 2019-9-17 05:58 PM 發表
毅進仔係咁上下架啦

毅進識字多過大學生

引用:
原帖由 andonlyu 於 2019-9-17 06:13 PM 發表
之前持刀襲擊既新聞, 不嬲都係講成把刀長, 例如8吋長生果刀....
算把,尺由他們定的,他們今天說4寸,下次是8寸,以他們為法治

事實係 ... 呢把刀 足以殺人

當然 佢真係可能諗住切月餅  只有佢知同天知 .... 但點都好 , 十幾廿歲人,  帶刀去暴動現場? 真係蠢過豬, 大學咁教佢ga?   .... 被拉 係好合理 .  判唔判罪並非警察責任

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]