• 瀏覽: 2,628
  • 回覆: 16
+9
董伯伯推八萬五,隨即有人攪個反廿三條出黎,乘機將其拉下馬,CY重建公營房屋,就有個人攪個佔中出黎搗亂,而家林鄭要做明日大嶼,就有人攪個反修例出黎大肆破壞,呢個世上不會有咁多巧合,當咁多巧合出現之時,只要搵到共通點,就自然知道咩人響背後攪風攪雨,政府的政策究竟影響咩人利益致所以要無所不用其極去攪破壞,咪以為中央唔知道幕後邊d人響度攪事,中央已多次明言及警告黑手,若其再不知進退,定必自取滅亡

地產霸權香港地下皇帝

為何人們總是很容易便被煽動及利用?被利用作工具,從而令利益集團達到其目的,香港不能再被利益集團隻手遮天,不斷蠶食市民每分每毫血汗錢,不要再做利益集團的幫兇,當有人告訴你什麼偉大理想什麼祟高意義時,要認清這些都是謊言,都是要騙你出來做工具的甜言蜜語

引用:
原帖由 ing.baring 於 2019-9-17 11:12 AM 發表
董伯伯推八萬五,隨即有人攪個反廿三條出黎,乘機將其拉下馬,CY重建公營房屋,就有個人攪個佔中出黎搗亂,而家林鄭要做明日大嶼,就有人攪個反修例出黎大肆破壞,呢個世上不會有咁多巧合,當咁多巧合出現之時,只要搵到共通點,就自然知道咩人響背後攪風攪雨,政府的政策究竟影響咩人利益致所以要無所不用其極去攪破壞,咪以為中央唔知道幕後邊d人響度攪事,中央已多次明言及警告黑手,若其再不知進退,定必自取滅亡 ...
自取滅亡??? 12/6講到17/9, 都系呢句. 好悶呀!

出23條,雙普選,得送中 只有中聯辦?

引用:
原帖由 黑仔瑋 於 2019-9-17 12:27 PM 發表
出23條,雙普選,得送中 只有中聯辦?
這些是藉口而已,背後目的才是關鍵,貪得無厭的結果是一鋪清袋

引用:
原帖由 ing.baring 於 2019-9-17 01:18 PM 發表

這些是藉口而已,背後目的才是關鍵,貪得無厭的結果是一鋪清袋
曱甴王現形記

凡是有居屋計劃的特首都做唔長。

香港人總是自命不凡,以為聰明過人,算埋曬D縮骨數。點知獲獲都係被人賣佐仲笑騎騎幫人數錢。

引用:
原帖由 好仔反佔中9 於 2019-9-17 02:12 PM 發表

曱甴王現形記
不打自招?

引用:
原帖由 cavid 於 2019-9-17 02:23 PM 發表
凡是有居屋計劃的特首都做唔長。

香港人總是自命不凡,以為聰明過人,算埋曬D縮骨數。點知獲獲都係被人賣佐仲笑騎騎幫人數錢。
連俾人監生夾高個樓價去搵市民笨都仲on99,愚不可及嘛

四大地剷傷冇人搞就知咩事,肛伏香港,屎忽革命,應該針對呢班人

引用:
原帖由 kw_lam 於 2019-9-17 04:38 PM 發表
四大地剷傷冇人搞就知咩事,肛伏香港,屎忽革命,應該針對呢班人
記者圈內部流傳,暴徒資金超過4成係香港地產商資助,仲有好多地方免費提供存放物資同暴徒膳食地點,所以記者都一直照顧住地產商物業,只有個別商場先會帶暴徒去踩場

一國一制共哂班黃畜產啦

幕後黑手?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]