• 瀏覽: 3,089
  • 回覆: 27
【明報專訊】反修例風暴持續,警方武力問題備受關注,受訪者對警方信任程度亦跌至新低,以10分代表「完全信任」計,受訪者平均分僅2.89分,多達48.3%受訪者給予零分(完全不信任)。中大新聞與傳播學院教授蘇鑰機表示,近半受訪者給予零分是很大警號,意味有一半人極端仇視警察。他稱警方一直在漩渦中心、須聽命行事,亦未能回應示威者任何訴求,故分數甚低亦合理。

人民很清醒 , 示威者大量受傷 , 但有致命武器的差人有人重傷??  劃花少少出相 , 有時收到都想笑

新聞來源連結:
https://life.mingpao.com/general/article?issue=20190916&nodeid=1568574055114

明報, 明晒。 

有事咪又係靠警察...

引用:
原帖由 songsong17 於 2019-9-16 11:37 AM 發表
有事咪又係靠警察...
可以,如果他們是義工

佢都冇訪問禾
支持警察

政府官員無能, 一定要支持香港警察

引用:
原帖由 lovewai2 於 2019-9-16 11:39 AM 發表

可以,如果他們是義工
我啱啱都做左個調查, 9成人給暴徒0分...

順便訪問咗十個黑衣暴徒

引用:
原帖由 lovewai2 於 2019-9-16 11:39 AM 發表

可以,如果他們是義工
所有議員,律師, 醫護都有人工的, 全部做晒義工先發表意見吧, 所有學生都用緊政府錢, 退晒學先講吧...

引用:
原帖由 lovewai2 於 2019-9-16 11:34 發表
【明報專訊】反修例風暴持續,警方武力問題備受關注,受訪者對警方信任程度亦跌至新低,以10分代表「完全信任」計,受訪者平均分僅2.89分,多達48.3%受訪者給予零分(完全不信任)。中大新聞與傳播學院教授蘇鑰機表示,近半受訪者給予零分是很大警號,意味有一半人極端仇視警察。他稱警方一直在漩渦中心、須聽命行事,亦未能回應示威者任何訴求,故分數甚低亦合理。

../image/edu_logo_icon. ...
港獨橫行暴力打市民,到處破壞,燒殺姦都做了。支持警察。消滅港獨,還我安定繁榮。

引用:
原帖由 囂張熊 於 2019-9-16 11:43 AM 發表
順便訪問咗十個黑衣暴徒
走左去唔知咩x 登做調查...

一聽到你係香港嘅大學做嘅調查已吊9你啦,快公開你地調查比人吊嘅數字,決一不可

明晒!
唔信警察,有事記得唔好報警。   
自己揾義士幫手啦。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]