• 瀏覽: 13,210
  • 回覆: 65
  • 追帖: 2
暴徒暴力發展到今時今日,暴徒暴力破壞,謀殺不同意見市民越來越勁,阿爺依然袖手旁觀,香港係中國既,但香港被暴徒不斷破壞,我地香港人被暴徒打到奄奄一息,點解阿爺你仲當冇事發生一樣,而家全香港市民都希望你出兵救我地,將班暴徒繩之於法,你點解仲要逃避,警方已經好累,希望你快D救救香港市民

港人治港,關中央L事?
以前唔企出來,宜家受返,合理。
繼續唔發聲,就繼續受,合理。

引用:
原帖由 2810375657 於 2019-9-16 12:46 AM 發表
港人治港,關中央L事?
以前唔企出來,宜家受返,合理。
繼續唔發聲,就繼續受,合理。
而家特殊情況,差不多日日恐怖襲擊,警方冇能力鎮壓,就算唔即時出兵都應該同特區政府商量解決方法,而家完全好似唔關阿爺事一樣

引用:
原帖由 丁字褲放暑假 於 2019-9-16 12:42 AM 發表
暴徒暴力發展到今時今日,暴徒暴力破壞,謀殺不同意見市民越來越勁,阿爺依然袖手旁觀,香港係中國既,但香港被暴徒不斷破壞,我地香港人被暴徒打到奄奄一息,點解阿爺你仲當冇事發生一樣,而家全香港市民都希望你出兵救我地,將班暴徒繩之於法,你點解仲要逃避,警方已經好累,希望你快D救救香港市民 ...
阿爺點敢企出黎比你話佢破壞一國兩制
我睇阿爺等大部分既人開聲求佢,先會出兵咯

否則FB, 仲見甘多人支持暴徒,你地自己慢慢玩死香港。 仲咩心痛你?

引用:
原帖由 oyear 於 2019-9-16 12:53 AM 發表

阿爺點敢企出黎比你話佢破壞一國兩制
我睇阿爺等大部分既人開聲求佢,先會出兵咯

否則FB, 仲見甘多人支持暴徒,你地自己慢慢玩死香港。 仲咩心痛你? ...
即使冇破壞一國兩制但班暴徒而家都已經一致裁定破壞左一國兩制,既然佢地已經咁樣認為,咪索性應佢地要求來個一國一制

要人幫,都要自己抵幫

查實,呢一刻嘅香港,先至係最最最有利用價值的東西。阿爺俾全世界一個超級大舞台,日播夜播,証明咗:

港人治港?你丁屎咁大個城市,連自來水都無,卻要自己話事,樣樣同中央作對?

俾台灣睇下,嗱!日日舉美國𣄃,走去唱衰自己地方,要求制裁。人地釆你都傻,你地自己咪日日紅衫軍大戰黃衫軍,打搶燒砸。生意又做唔到,遊客又嚇走哂。連最基本民生都變壞,你地咪日日水煮香蕉連皮食囉。

俾國內人睇下,呢D咪係西方成日吹捧嘅民主自由咯!六四時候你未出世?唔緊要,2019再來一次,仲要日日現場直播。最好玩係,全部鎖定係香港,燒唔到中國邊境(甚至澳門),實行隔岸觀火。

香港呀,現在正正係阿爺嘅「掌上明珠」,呀唔係,明燈先至啱。

中央已很努力替「港人」預留安全門了,大灣區內港人享有國民待遇,締造諸多就業、創業機會,怎能說沒有拯救自己的子民呢?
不過這塊「港地」太多牛鬼蛇神要進行長期大清潔,續繼賴在這肯定會被殃及池魚的,那可是個人選擇,不能又賴及中央啊!

人地一早話「後果自負」,全部係你香港人自己造成,全世界人開緊香濱

其實8.18當日,我已分析中央態度幾中,基本上就係容許深圳與港競爭而唔再係香港優先。
我亦多次分析出中央應該會係社會有聲音主動提出協助香港平暴下出手。

再之前亦都指出過,中央認為近日事件係由深層次矛盾,即土地問題而起。
而亦都用石禮謙行為分析,指出地主會有分參與,意圖轉移視線先咁複雜。

由於外國勢力深度參與下,事件已經去到失控地步,某大地主賣個床頭詩廣告,再講咩網開一面,又話誤解,亦都足已反映問題所在。

有人問我件事幾時完,我直頭話玩十年,因為黑衣唔想傾唔想自暴其短。黑衣都無認為自己錯,社會咩特赦,根本就唔係黑衣所追求。

講真,好似做阿張子強咁,有人開聲叫中央出手,實出手。但暴徒話容港治己wor. 

點解中央多次體法治,因為法治係用去制衡個人私慾。

但香港社會居然任由暴徒放火破壞打爆地鐵跳閘,星期日打人更加係選擇沉默或者認為抵死,法治應該點講起呢?

物慾橫流無法滿足而引起私慾無制衡亂離都得,明胃係太自由,居然被黑衣話係暴政。

引用:
原帖由 Reporterdog 於 2019-9-16 01:32 AM 發表
人地一早話「後果自負」,全部係你香港人自己造成,全世界人開緊香濱

李嘉誠父子. 地產黨田北俊撐過黑衫反修例

中共出手平定了
咪又係益他們

不如借黑衫去搞他們更好

作為深圳人
支持香港攬炒

引用:
原帖由 054D 於 2019-9-16 03:14 AM 發表
其實8.18當日,我已分析中央態度幾中,基本上就係容許深圳與港競爭而唔再係香港優先。
我亦多次分析出中央應該會係社會有聲音主動提出協助香港平暴下出手。

再之前亦都指出過,中央認為近日事件係由深層次矛盾,即土地問題而起。
而亦都用石禮謙行為分析,指出地主會有分參與,意圖轉移視線先咁複雜。

由於外國勢力深度參與下,事件已經去到失控地步,某大地主賣個床頭詩廣告,再講咩網開一面,又 ...

商家想和諧繼續賺錢
不是支持打暴徒

而是希望出賣警隊..

仆街喇

由他亂吧

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]