• 瀏覽: 13,285
  • 回覆: 65
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 BritHK1842 於 2019-9-16 07:36 AM 發表
香港應立即宣布回歸大英祖國母親的懷抱
香港大學濕鳩奴才大學生早去過英國下議院要求重啟南京條約啦,英國佬話 DKLM 玩鳩我啊,你以為今日仲有大陰蒂國啊?

引用:
原帖由 054D 於 2019-9-16 10:09 AM 發表

放棄如果無加定語,大家都有唔同理解。

個人認為,香港一直係中央層面主導同優先地位好有可能會無左。
例如港珠澳大橋香港話要起,中深大橋就要讓路,未來未必係咁。 ...
深中大橋起緊啦,2024年通車。

引用:
原帖由 cavid 於 2019-9-16 10:47 AM 發表
有太多的原因,讓中央遲遲不出手。
舉例:
受訪的大部分市民都只係反對暴力,在阿爺眼裡會覺得,你們只不過是反對暴力。泛民發起反修例的口號就係返送中,因為條例上有送中所以才反,本質上就係反中,既然系咁,你地慢慢係香港反夠距啦。政治不正確,做多錯多。 ...
咪系,漢奸橫行,傳媒造謠,通識洗腦,法官黑哨,外國勢力積極干預一國兩制,呢d最主要問題竟然都無人公開講,浄系話反暴力(同犯民和理非口號差唔多),中央睬你都傻

香港等同一不個牛高馬大
三四十歲嘅反叛廢中

食屋企住屋企
家用唔畀
成日鬧自己老豆老母
終日家嘈屋閉

睇來,本帖很多網友都睇到根源是什麼,無奈人民的力量太分散,無法形成合力。

哩一次,睇怕都係要等中央出手才能解決了,不過中央恐怕都要等等。

林鄭pk

香港要自立, 唔好成日以為祖國無限支持, 黃屍要外國支持

引用:
原帖由 cavid 於 2019-9-16 03:12 PM 發表
睇來,本帖很多網友都睇到根源是什麼,無奈人民的力量太分散,無法形成合力。

哩一次,睇怕都係要等中央出手才能解決了,不過中央恐怕都要等等。 ...
一般市民邊有計?
大家要搵食,唔似得暴民遊手好閒,仲有人係後面派錢
大家點可能放底工作,日日去同佢地打交?
就算集合一班人去唱國歌,唔係好勇鬥狠之徒
佢地有晒武器,打起黎點都係輸蝕

引用:
原帖由 拉屎圍家私 於 2019-9-16 02:58 AM 發表

香港90%的人都是支持暴亂或者同情暴亂的
中央來了會激起這些垃圾對中國的仇恨
還不知道要搞什麼呢
無咁多人,民主派對建制派是6:4比.

引用:
原帖由 鬼屋門口食花生 於 2019-9-16 01:17 AM 發表
查實,呢一刻嘅香港,先至係最最最有利用價值的東西。阿爺俾全世界一個超級大舞台,日播夜播,証明咗:

港人治港?你丁屎咁大個城市,連自來水都無,卻要自己話事,樣樣同中央作對?

俾台灣睇下,嗱!日日舉美國𣄃,走去唱衰自己地方,要求制裁。人地釆你都傻,你地自己咪日日紅衫軍大戰黃衫軍,打搶燒砸。生意又做唔到,遊客又嚇走哂。連最基本民生都變壞,你地咪日日水煮香蕉連皮食囉。

俾國內人睇下,呢D咪係西方成日 ...
精準

引用:
原帖由 瑪卡 於 2019-9-16 07:08 AM 發表

下野容易,咁邊個上?小肥張??咪玩啦,不設特首?反正日日無正苦 狀態😂😂
張建宗仲軟弱,換佢上台香港死得。

引用:
原帖由 zxcvv 於 2019-9-16 09:42 PM 發表

張建宗仲軟弱,換佢上台香港死得。
佢是十分圓滑,適合做過渡性人物,執難攤子.

引用:
原帖由 054D 於 2019-9-16 10:09 發表

放棄如果無加定語,大家都有唔同理解。

個人認為,香港一直係中央層面主導同優先地位好有可能會無左。
例如港珠澳大橋香港話要起,中深大橋就要讓路,未來未必係咁。 ...
港珠澳大橋原本係雙Y,係香港堅持單Y,結果中央偏幫香港

結果依家深圳要搞另外深珠

引用:
原帖由 sclee1209 於 2019-9-16 06:36 PM 發表

一般市民邊有計?
大家要搵食,唔似得暴民遊手好閒,仲有人係後面派錢
大家點可能放底工作,日日去同佢地打交?
就算集合一班人去唱國歌,唔係好勇鬥狠之徒
佢地有晒武器,打起黎點都係輸蝕 ...
所以話,香港一直引以為豪的“自由”是真正的自由嗎?

當示威遊行形成產業,所謂的民主自由都變味了,變成了資本操控人民,以人民作為人質要挾政府的工具。

遲早被獨立,然後禁運截水

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]