• 瀏覽: 22,068
  • 回覆: 35
+2
引用:
原帖由 謨言謨語 於 2019-9-14 03:09 PM 發表
最近班連登仔寫咗一首所謂嘅「港歌」《願榮光歸香港》,歌曲創作人Thomas近日接受網媒訪問時承認呢首「抗爭進行曲」已被支持者視為「香港獨立之歌」。視頻所見,大部分畫面都係鼓吹暴力嘅場面,而且歌詞內容也盡情美化暴力,更出現「光復香港、時代革命」嘅「港獨」口號。呢首歌從作曲到視頻製作不足1個禮拜,好明顯係有勢力同團體專心製作!講真,曲幾好聽,可惜係一首港獨歌詞,註定上唔到檯面! ...
只有曱甴才感興趣

呢班曱甴

我要聽義勇軍進行曲/十送紅軍/共產國際歌😊😊

邪教

"願榮光歸香港"
十足係鬼佬或者宗教團體辦嘅喪事格局

作首曱甴歌出黎洗腦,奈何聽到只會諗起啲死曱甴,都算係成功既

ISIS歡迎您

引用:
原帖由 simonfdf 於 2019-9-14 04:38 PM 發表
邪教
我好同意邪教之說,而家班人晚晚喊口號,唱歌,入咗魔咁,被差佬捉到嘅後生仔,被除低口罩,佢目露兇光,神情呆滯,好得人驚,邪教,邪教。

只有無腦曱甴先會覺得有趣

黃絲就會被洗腦,見過有人邊行邊播添...
其他人都覺得煩...

垃圾歌,我們也要唱《沒有共産黨就沒有新中國》

引用:
原帖由 謨言謨語 於 2019-9-14 03:09 PM 發表
最近班連登仔寫咗一首所謂嘅「港歌」《願榮光歸香港》,歌曲創作人Thomas近日接受網媒訪問時承認呢首「抗爭進行曲」已被支持者視為「香港獨立之歌」。視頻所見,大部分畫面都係鼓吹暴力嘅場面,而且歌詞內容也盡情美化暴力,更出現「光復香港、時代革命」嘅「港獨」口號。呢首歌從作曲到視頻製作不足1個禮拜,好明顯係有勢力同團體專心製作!講真,曲幾好聽,可惜係一首港獨歌詞,註定上唔到檯面! ...
師兄,我其實係另一帖講過,尼首並不是咩港獨之歌,係大屠殺前的協奏曲。

https://m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=28522140
幕後黑手正一步一步,把香港推向烏克蘭大屠殺的結局。
看見中間進程跟烏克蘭革命如何相似,真的令人心寒!

附件

20190912_419c26ab73c1d0d46674JyBvTpRH93f2.jpg(25.95 KB)

20190912_8f29ffe38b9efa6d142b9V0PDw2JNVJ3.jpg(84.07 KB)

呢隻歌應該唔係自已作,係抄歌,不過未記得係抄邊隻

洗腦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]