[本港新聞評論] 跳閘友被擒 有人盲護短︰我幫佢畀五百 錢我大x把

跳閘友被擒 有人盲護短︰我幫佢畀五百 錢我大x把 E-mail 此主題給朋友

香港沉淪,連違例行為都要死攬?網上片段,見跳閘友被擒,由於已經報警,在靜待執法者之時,竟有人硬出頭死攬跳閘友,甚至狂言︰「我幫佢畀五百,錢我大X把!」

是非對錯,一清二楚,香港何時淪為不分黑白之地?是否因為要反政府、反港鐵就可以任意妄為?眼見年輕人犯事而不加以指正?倘是如此,香港還有未來嗎?

原片、原圖︰網絡片段

大叔!哈哈😄 大把錢?
你住邊丫有錢佬!

新聞來源連結:
https://www.hkgpao.com/articles/1005463?fbclid=IwAR3iCrSSHG2ozIkqbhqwBwGyPjESA4x1ChwUit__WiYsmXmUW43RdpPxTMg

啹喀兵 應付廢青
https://m.youtube.com/watch?v=MX5bDqR34tQ

我想我很快被人打壓 !再扣我分,但我不怕!希望大家支持正能量。
大家如果想在youtu be 聴 電台一>芒向编辑部
https://m.youtube.com/watch?v=08GibTcq5P4&t=75s

熱賣及精選
咁多錢,叫佢比錢修理返好比暴徒破壞嘅設施啦

引用:
原帖由 陳小鳳 於 2019-9-12 05:07 PM 發表

香港沉淪,連違例行為都要死攬?網上片段,見跳閘友被擒,由於已經報警,在靜待執法者之時,竟有人硬出頭死攬跳閘友,甚至狂言︰「我幫佢畀五百,錢我大X把!」

是非對錯,一清二楚,香港何時淪為不分黑白之地?是否因為要反政府、反港鐵就可以任意妄為?眼見年輕人犯事而不加以指正?倘是如此,香港還有未來嗎?

原片、原圖︰網絡片段

大叔!哈哈😄 大把錢?
你住邊丫有錢佬!

新 ...
咩人來Y !大把錢? 哈哈😄!

大把錢?咁暴徒物資係唔係你買架?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 超級笨蛋 於 2019-9-12 05:09 PM 發表

想知佢住山頂那間𡋾野

回覆 引用 TOP

比埋錢幫地鐵維修囉

唔知以為佢係誠哥

回覆 引用 TOP

比左錢都要留案底

咁個能個超市唔比錢比人捉到, 叫fds黎比double 當無數ar

回覆 引用 TOP

以後邊個呈英雄,幫曱甴俾車費,唔該找埋破壞港鐵條數啦

其實成日吊大陸土豪.......香港人咪又係以為有錢大x晒

引用:
原帖由 陳小鳳 於 2019-9-12 05:07 PM 發表

原片、原圖︰網絡片段

大叔!哈哈😄 大把錢?
你住邊丫有錢佬!

新 ...
叫他到平壤地鐵洗地

回覆 引用 TOP

好提議喎,叫地鐵比張清單佢入數
引用:
原帖由 超級笨蛋 於 2019-9-12 05:09 PM 發表

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-9-12 05:14 PM 發表

其實成日吊大陸土豪.......香港人咪又係以為有錢大x晒
香港所為土豪返鄕下話姐
在香港分分鐘連間屋都買唔起!

回覆 引用 TOP

引用:

原片、原圖︰網絡片段

大叔!哈哈😄 大把錢?
你住邊丫有錢佬!

新 ...
大叔話:講吓唔得咩

犯法比錢就得?當警察捉到那一刻已不是錢能解決

而家D示威者真係好聽話,叫你跳閘你跳,叫你拖手玩人鏈你拖,叫你叫口号你又叫,叫你罷課你又罷,叫你阻地鐵你又阻,好似自己唔識唸野禁,就黎有人話食屎抗暴政都有人去食
連埋罸款,500唔夠喎。

主題標籤 #港鐵
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。