• 瀏覽: 10,649
  • 回覆: 177
  • 追帖: 1
+16
人格我就無,錢就大X把,

條友參加暴動每次幾千, 所以咪大把囉.

多謝行政會議,搞到香港咁

條老坑話:錢攞大X把,咁就順手票控埋佢講粗口。

附件

mtr_inline_600.jpg(64.29 KB)

[quote]原帖由 陳小鳳 於 2019-9-12 05:07 PM 發表
香港沉淪,連違例行為都要死攬?網上片段,見跳閘友被擒,由於已經報警,在靜待執法者之時,竟有人硬出頭死攬跳閘友,甚至狂言︰「我幫佢畀五百,錢我大X把!」

是非對錯,一清二楚,香港何時淪為不分黑白之地?是否因為要反政府、反港鐵就可以任意妄為?眼見年輕人犯事而不加以指正?倘是如此,香港還有未來嗎?

引用:
原帖由 陳小鳳 於 2019-9-12 05:07 PM 發表
香港沉淪,連違例行為都要死攬?網上片段,見跳閘友被擒,由於已經報警,在靜待執法者之時,竟有人硬出頭死攬跳閘友,甚至狂言︰「我幫佢畀五百,錢我大X把!」

是非對錯,一清二楚,香港何時淪為不分黑白之地?是否因為要反政府、反港鐵就可以任意妄為?眼見年輕人犯事而不加以指正?倘是如此,香港還有未來嗎?

原片、原圖︰網絡片段

大叔!哈哈😄 大把錢?
你住邊丫有錢佬!
...
咪L扮有錢啦,真有錢時就不用去坐地鐵

delete

唔 X 信, 你幫多十個八個畀五百, 我先信你錢大 X 把

佢以為香港係美國 有錢大哂

咁巴閉,呢排好多跳閘被捉,係咪找晒咁多位嘅數?

引用:
原帖由 陳小鳳 於 2019-9-12 21:51 發表

我看不起他! 因為他領犯錯的人不知錯!
此類行爲根本5值得理會。

比夠5億啦,港鐵全部被破壞物品全部埋單,加埋自前的霸王車數。

On L鳩!

要俾你不如俾毀壞立法會個幾千萬!

又話大把?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]