• 瀏覽: 10,624
  • 回覆: 177
  • 追帖: 1
+16
咁就不停捉,有幾多罰幾多

https://youtu.be/1UQnwRLW7Ag
住新界人會明白的

引用:
原帖由 陳小鳳 於 2019-9-12 05:07 PM 發表
香港沉淪,連違例行為都要死攬?網上片段,見跳閘友被擒,由於已經報警,在靜待執法者之時,竟有人硬出頭死攬跳閘友,甚至狂言︰「我幫佢畀五百,錢我大X把!」

是非對錯,一清二楚,香港何時淪為不分黑白之地?是否因為要反政府、反港鐵就可以任意妄為?眼見年輕人犯事而不加以指正?倘是如此,香港還有未來嗎?

原片、原圖︰網絡片段

大叔!哈哈😄 大把錢?
你住邊丫有錢佬!
...
亂港 港毒 曱甴一件不留

不留

淪落呀, 淪落呀
講的唔係乜野道德法律,
係呢班垃圾由什麼大媽擋子彈,
擋撚到影都無鳩埋,
家下又變成大叔找數喇

起咗死肥L底未?

呢位曱甴滿身銅臭,有個錢好巴閉? 

班年輕人不滿港鐵,但唔應該用跳閘呢種擺明唔岩既方法去表達,同埋你大撚把錢就可以大撚晒呀?唔該唔好又衍生出多條仇富既主題再分裂社會啦,要表達不滿咪擺搭港鐵改搭巴士,的士,小巴,uber都得架,唔該拿d骨氣出黎吧!!

咁巴閉大x把錢,不如賠埋暴徒破壞同塞機場帶來的損失~

引用:
原帖由 Active318 於 2019-9-12 05:17 PM 發表

大叔話:講吓唔得咩
前題要有記者影威威

引用:
原帖由 超級笨蛋 於 2019-9-12 05:09 PM 發表
咁多錢,叫佢比錢修理返好比暴徒破壞嘅設施啦
其實最大問題係縱容佢哋,害死佢哋。

引用:
原帖由 陳小鳳 於 2019-9-12 05:07 PM 發表
香港沉淪,連違例行為都要死攬?網上片段,見跳閘友被擒,由於已經報警,在靜待執法者之時,竟有人硬出頭死攬跳閘友,甚至狂言︰「我幫佢畀五百,錢我大X把!」

是非對錯,一清二楚,香港何時淪為不分黑白之地?是否因為要反政府、反港鐵就可以任意妄為?眼見年輕人犯事而不加以指正?倘是如此,香港還有未來嗎?

原片、原圖︰網絡片段

大叔!哈哈😄 大把錢?
你住邊丫有錢佬!
...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]