• 瀏覽: 8,338
  • 回覆: 78
+17
一名少女在今年8月11日尖沙咀衝突期間被射傷右眼,警方早前取得法庭手令,成功獲取爆眼少女的醫療報告,惟少女指警方拒絕向她

一名少女在今年8月11日尖沙咀衝突期間被射傷右眼,警方早前取得法庭手令,成功獲取爆眼少女的醫療報告,惟少女指警方拒絕向她提供取得有關手令的資料,日前透過律師入稟高院申請司法覆核,法庭今早(12日)開庭聆訊。在法院外,有約30名支持者聲援。

法官已頒令禁止披露女申請人的姓名,並以英文字母「K」作為她的代號。

希望件事盡快有結果 等睇戲 消失左一個月的爆眼女

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190912/bkn-20190912104903013-0912_00822_001.html

30名支持者聲援甚麼﹖支持提覆核令少女爆眼案石沉大海﹖還是支持警察調查清楚爆眼事件的來龍去脈﹖他們想知道真相還是盲目地相信人話、不信科學鑒証﹖

引用:
原帖由 lamltt2 於 2019-9-12 11:14 發表
一名少女在今年8月11日尖沙咀衝突期間被射傷右眼,警方早前取得法庭手令,成功獲取爆眼少女的醫療報告,惟少女指警方拒絕向她

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190912/photo/bkn-20190912104903013-0912_00822_001_01b.jpg?20190912110956

一名少女在今年8月11日尖沙咀衝突期間被射傷右眼,警方早前取得法庭手令 ...
睇下狗官又點判 ?

引用:
原帖由 奧林巴斯 於 2019-9-12 11:19 AM 發表
30名支持者聲援甚麼﹖支持提覆核令少女爆眼案石沉大海﹖還是支持警察調查清楚爆眼事件的來龍去脈﹖他們想知道真相還是盲目地相信人話、不信科學鑒証﹖ ...
30個曱甴係到圍爐取暖

可能已經攞晒啦,砌緊成件事,
但點砌都唔通啦~~~

央視一早定性咗係彈珠,但明明3M都做過實驗,彈珠係打唔爆眼罩既,
點砌到件事呢,問題來了

即係,要現場記者相片係假,直播都假,
現場鬼佬証人又係假,3M都錯,先可以做到

要所有人都唔信,信警察,
就算報告寫明「彈珠所傷」
都難令人信服啦

再講警察目無法紀既往積,話射咗8槍,自己有無打中人?
無紀錄,唔知,唔敢講。你叫市民信警察做緊既調查???
攞報告可能只係想睇件事寫成點,有無得「砌走」⋯⋯

連串警察目無法紀事件,政府偏私,連最基本獨立調查都無,
還有人會信香港金融管理嗎???

⋯⋯

引用:
原帖由 launch_date 於 2019-9-12 11:44 AM 發表
可能已經攞晒啦,砌緊成件事,
但點砌都唔通啦~~~

央視一早定性咗係彈珠,但明明3M都做過實驗,彈珠係打唔爆眼罩既,
點砌到件事呢,問題來了

即係,要現場記者相片係假,直播都假,
現場鬼佬証人又係假,3M都錯,先可以做到

要所有人都唔信,信警察,
就算報告寫明「彈珠所傷」
都難令人信服啦

再講警察目無法紀既往積,話射咗8槍,自己有無打中人?
無紀錄,唔知,唔敢講 ...
警察當然偏私幾萬個暴徒捉得千幾個,我都覺得佢地目無法紀,唔做野呃人工

引用:
原帖由 Freemantho 於 2019-9-12 11:25 AM 發表

睇下狗官又點判 ?
點判仲使問?梗係同市民作對啦邊次唔玩包庇暴徒?

成件事最爆趣既係  假如真係差佬既「布袋彈」射盲 爆眼女仲唔大大聲指責警察咩 佢D曱甴同胞可以更加理直氣壯叫「還眼」 呢家受傷接近一個月 仲要出信唔想交報告  十個趣 食花生

引用:
原帖由 yu2013 於 2019-9-12 11:55 發表

點判仲使問?梗係同市民作對啦邊次唔玩包庇暴徒?
再係咁真係輪到市民反抬架!

醫療報告警察已經到手,其實係覆核乜春?

咩邏輯,禁多人話彈珠造成,這三十人不是應支持公開醫療報告,還暴徒一個公道咩??

引用:
原帖由 kang1982 於 2019-9-12 11:58 AM 發表

把醫療報告公諸於世不是很好嗎?
連個姓名都唔比公開,何況醫療報告,真奇怪.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]