• 瀏覽: 41,042
  • 回覆: 349
  • 追帖: 4
熱賣及精選
引用:
原帖由 lung_block 於 2019-9-12 08:59 AM 發表

台灣有普選,香港冇,香港既人工比台灣高已經唔合理..
遲D減人工唔知樓主係咪都叫好,
台灣畢業生得23K台幣(大約港幣6千多)..
好多公司請人係服務遊客,依家遊客少左咪要抄左佢地囉... ...
台灣有普選??篩選??

小小的一陣風呀 慢慢的走過來
請你們歇歇腳呀 暫時停下來
海上的浪花兒開呀 我才到海邊來
原來麼你也愛浪花 才到海邊來

回覆 引用 TOP

冇人租,冇客,冇人讀書咪全部改做公屋,尤其是大學咁大塊地,浪費土地,浪費資源,唔使周圍搵地,反工冇人想讀書,政府宣佈立即殺校,即時解決居住問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nhfnhe 於 2019-9-12 10:18 AM 發表

點解唔出街?而家幫趁舖頭又少人又好service?難道你係滋事份子?以前通街遊客水泄不通就真係唔想出街喇
暴徒到處縱火,又影響交通,點出呀⋯⋯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 不是靚靚 於 2019-9-12 10:22 AM 發表

光復香港果然好堅,踢走晒啲賣大陸人野嘅商店
到大量港人失業既時候仲堅,一環扣一環,香港下年就開始經濟衰退

個個網購啦,益9收租佬?買斤朱肉100蚊,租金佔$80,吸血鬼🧛‍♀️。窮西朱肉都食唔起。

回覆 引用 TOP

香討好多人失業

引用:
原帖由 *克羅斯* 於 2019-9-12 08:39 AM 發表

本港遭逢貿易戰及反修例風波夾擊,營商環境轉差,部分旺區出現減租潮。科技園和數碼港昨宣布下月起減租5成,為期半年。銅鑼灣亦成減租「重災區」,有地產代理指,金百利商場減租3成;波斯富街有千呎舖以20萬放租

https://resource01-proxy.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/2445000/2449742/fb_0912_1_201909 ...
租金合唔合理,唔係睇租金,係睇生意及前景。

無生意嘅話1蚊租比你都冇用,個個月生意賺百幾萬比幾十萬租金又有什麼問題。

而家市道差,無生意業主減租都冇用

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-9-12 09:31 AM 發表

根本香港人咩都想要, 呢d logic 先最白痴

又要多生意, 又唔要多人黎

又要物價平, 又要人工高

又要大陸唔好管, 又要大陸幫
仲有大大聲鬧人黑警,轉頭有事就報警😁

引用:
原帖由 霎時衝動 於 2019-9-12 10:48 AM 發表

到大量港人失業既時候仲堅,一環扣一環,香港下年就開始經濟衰退
其實佢地唔攪都開始衰退緊,依家只係急速加快

回覆 引用 TOP

租平等於市不好,人工自然低!
臺北消費低,但當地人工平!

回覆 引用 TOP

建議各大商會可先炒黃絲員工,因為佢哋支持攬抄,其實已經有唒心理準備。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 EternalTHAI 於 2019-9-12 10:59 AM 發表

仲有大大聲鬧人黑警,轉頭有事就報警😁
黑警同警察係兩批唔同嘅警察!即係男屍同皇師易都係唔同。邊面好壞天會知道!

南無阿彌陀佛
引用:
原帖由 billyfung11 於 2019-9-12 08:59 AM 發表

very goood
還我寧靜和平香港
真的嗎?現在社會充滿躁動不安。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]