• 瀏覽: 43,946
  • 回覆: 349
  • 追帖: 4
+13
引用:
原帖由 BritHK1842 於 2019-9-13 02:01 PM 發表

香港加入美國成為美國第51個州,可以要求Trump帝簽行政命令建造美中圍牆,非法入境者格殺勿論
冇用㗎!好驚六、七十年代的偷渡潮重現。

全部轉做黃賭毒

DLLM~~~黑衫無良知,遮眼最白痴

引用:
原帖由 jeff_whc 於 2019-9-13 05:35 AM 發表

香港要振興色情行業?
好呀!多啲陀地揀

引用:
原帖由 樓上消失的手背 於 2019-9-12 09:02 AM 發表
SO?

以前大賺嘔返的出來是應該的。
仇富嘅人注定永遠失敗,只會做食物鏈最底層嘅人,就好似曱甴咁。

引用:
原帖由 billyfung11 於 2019-9-12 08:59 AM 發表
very goood
還我寧靜和平香港
yes, 沙士事都好寧靜,但你出世/畢業未????

平呀,搶呀。。

引用:
原帖由 *克羅斯* 於 12-9-2019 08:39 AM 發表
本港遭逢貿易戰及反修例風波夾擊,營商環境轉差,部分旺區出現減租潮。科技園和數碼港昨宣布下月起減租5成,為期半年。銅鑼灣亦成減租「重災區」,有地產代理指,金百利商場減租3成;波斯富街有千呎舖以20萬放租
...
波斯富街先施早兩個月都執左了

租金由回歸後加左幾倍唔講下?

引用:
原帖由 soule 於 2019-9-12 01:58 PM 發表

講得好!一個城市的經濟發展來源本身就離不開遊客.有D人都唔知咩心態.每個人都係一個獨立的個體.你管理好自己就夠.你理得大陸人有無素質.成日都覺得人地講普通話就歧視人地.全世界的人都在學漢語.香港都係講廣東話,廣東屬於邊度-當然係中國.大家都係中國人何必搞得自己好似高人一等.自己過得舒服才是真理,香港及大多數人成日黑著一塊面好似人地個個都欠佢.唔通你老師同父母細個未教你和顏悅色嗎 ...
香港從來都唔係靠遊客

引用:
原帖由 robin09 於 2019-9-12 09:26 AM 發表

香港最根本問題是貧富分化嚴重,房價是根本中的根本。
地產商豢養的“環保團體”竭力阻止政府動用土地,沒法興建大量房屋,以及有樓人士不想樓價跌,這矛盾很難解決。
這需要強力政府才行,但香港被灌輸“小政府,大市場,積極不干預” 已成宗教信仰一般的教條。
是死結。 ...
部份業主怕銀行收樓,財富付諸流水。
政府出個規定,凡係屬唯一自住物業,銀行都唔可以call loan,咁應該有D業主支持

多謝班本土港獨口罩暴徒!😠😠😠😠

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]