• 瀏覽: 41,032
  • 回覆: 349
  • 追帖: 4
根本香港人咩都想要, 呢d logic 先最白痴

又要多生意, 又唔要多人黎

又要物價平, 又要人工高

又要大陸唔好管, 又要大陸幫

熱賣及精選
引用:
原帖由 中環浪漫的裙 於 2019-9-12 08:48 AM 發表

冇遊客嚟香港減5成都冇用
x2

回覆 引用 TOP

遊客水都食左咁多年,想食過世 …

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 xingzuo2 於 2019-9-12 09:21 AM 發表

你真係傻傻哋,和平到我哋正常香港人星期六日都唔敢出街,出街果D唔係零星遊客就係你班乞衣怪
你班仆街拎綜援有hi消費力咩

彩虹憍再會, 延續未完情
領養請在面書搜尋Olausen Lisa
引用:
原帖由 金魚街公主 於 2019-9-12 09:05 AM 發表

d大陸人
依家行街都行得舒服d
依家呢d先係假日放鬆行街

彩虹憍再會, 延續未完情
領養請在面書搜尋Olausen Lisa
俾藥房金舖炒到高,根本就只係值呢個價位!

回覆 引用 TOP

其實幾好呀

引用:
原帖由 中環浪漫的裙 於 2019-9-12 08:48 AM 發表

冇遊客嚟香港減5成都冇用

回覆 引用 TOP

這只是開始!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 billyfung11 於 2019-9-12 09:38 AM 發表

你班仆街拎綜援有hi消費力咩
你咪果班綜援乞衣佬,死暴徒

傻架

回覆 引用 TOP

暴徒會畀香港一個痛定思痛的機會, 會令更多人認識到所謂嘅民主自由並不昰暴徒口中講嘅咁, 冇民生嘅基礎的民主自由只是空話。

引用:
原帖由 billyfung11 於 2019-9-12 08:59 AM 發表

very goood
還我寧靜和平香港
班黑衣人去到邊 都寸草不生

引用:
原帖由 *克羅斯* 於 2019-9-12 08:39 AM 發表

本港遭逢貿易戰及反修例風波夾擊,營商環境轉差,部分旺區出現減租潮。科技園和數碼港昨宣布下月起減租5成,為期半年。銅鑼灣亦成減租「重災區」,有地產代理指,金百利商場減租3成;波斯富街有千呎舖以20萬放租

https://resource01-proxy.ulifest ... 42/fb_0912_1_201909 ...
南丫海難,獨立調查委員會用了三年才完成調查報告。今次事件,參與人數之外,沒有十年八載以上是不可能完成獨立調查委員會報告。就是因為時間之長,影響深遠。如果成立獨立調查委員會:
第一,所有被捕人事都不能提告,因為參與非法集結、跟參與暴動,是不同罪行,沒有調查報告,沒有控罪定性,法庭無法判決。
第二,香港每八至九個人就有一個有外國護照。當調查報告出來之前,其實會有預告。到時參與犯罪者可以先離港,當調查報告對他們有利才回港,報告對他們不利就永不回來了。
第三,今次事件,很明顯背後有香港富豪出資。調查報告需要十幾年時間,給了富豪有很多時間將在港的投資慢慢處理好,將資金慢慢撤離香港。
第四,當出來的調查報告富豪他們不滿意,又可以出資再來一次示威暴動,要求重做調查報告……

香港的法律是普通法:
一個女子,嫁了給豪門後,每月洗費83萬。除非女子出軌證據確鑿,否則當她離婚時,法院會按照普通法,要求其丈夫賠償女子每年一百萬+通脹+未來醫療洗費。女子分分鐘可以得到幾億的賠償金。
因為女子結婚時,生活習慣會有 *合理祈望*!
就係因為咁,現在的所謂五大訴求,包括撤回暴動定性及不起訴示威者/暴動者。當政府應承了這個所謂訴求,將來再發生如此的暴動,參與者不論是香港人或者假難民是不能起訴的,因為他們都會有 *合理祈望*權利而不被起訴。
何𩐳詩,她們一家人都有十幾億資產,又有外國護照。如果香港淪陷了,她們會走了。她們當然輸得起!可是,現在參與抗爭者,有外國護照嗎?有幾個億資產嗎?

回覆 引用 TOP

就算跌9成都係極貴,跌99%才算合理

唔到絕境,你唔會積極奮鬥,所以先設想已到絕境!
唔到死前,你唔會馬上行動,所以先設想已到死期!
成功失敗,不完全由自己決定,但你可以行動,去改運變命!
真係花無百日紅,賺果陣唔見佢地嘈

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]