• 瀏覽: 66,846
  • 回覆: 875
  • 追帖: 2
+57
反《逃犯條例》修訂運動越演激烈,8月31日晚有防暴警察及速龍小隊進入港鐵太子站月台追捕,其間在港鐵車廂內施放胡椒噴霧、揮動警棍,多人頭部受傷流血。有謠言指當晚太子站內有人死亡,港鐵昨公開26張當晚的閉路電視截圖,澄清車站當日並無任何死亡報告。警務處、消防處、醫管局及港鐵昨亦舉行聯合記者會重申無人被毆打致死。立法會議員毛孟靜下午召開記者會,屆時會詳細講述所取得有關消防831晚於太子站的行動紀錄內部文件。

咁奇怪?通話紀錄文字化!又咩行動紀錄?消防快啲出嚟澄清呢啲究竟係咩嘢,係真點解會流出嚟?……睇嚟泛民打字都幾快

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/政情/374091/逃犯條例-毛孟靜開記招-講述消防831晚太子站行動文件

一個大話冚一個大話。

一個謠言冚一個謠言。

投票比犯民乃"真.白痴"。

引用:
原帖由 樓下白滑的羔羊 於 2019-9-11 06:02 PM 發表
血債血償 生要見人 死要見屍
無人死,點作條屍出嚟?

創作無極

引用:
原帖由 135 於 2019-9-11 06:04 PM 發表
創作無極
個 word file整得幾靚

引用:
原帖由 樓下白滑的羔羊 於 2019-9-11 06:04 PM 發表

我點知 你又點保證無人死
你咁無知點解釋你都唔會明……問下你父母老人家去世要搞幾多嘢先可以火化

之所以一直小鳩香港政府on 9
要講幾多次你先明白,
根本唔係乜鳩訴求的問題,
所以就算係跪低, 而個結果唔係佢預其的,
佢都係唔會理你的,
佢地口口聲聲要港鐵公開,
到人地公開了, 佢又講第二樣,
只要你公開的野同佢地的大話有出入,
咁佢點繼續對班市民出來為佢地送死呀?

引用:
原帖由 樓下白滑的羔羊 於 2019-9-11 06:07 PM 發表

咁就收線啦 國家網絡維穩機器 為錢每日努力在討論區”工作” 有糧出未?
你除咗講呢啲,仲有咩資料呀?

引用:
原帖由 樓下白滑的羔羊 於 2019-9-11 06:04 PM 發表

我點知 你又點保證無人死
點解要保證無人死???乜你講野咁荒謬???
你地點樣保證班暴徒無殺死班市民去屈政府,
你講啦, 你點庥證呀, 血債算償呀,
講啦, 唔講係咪身有屎呀,
快d講啦,

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]