• 瀏覽: 66,930
  • 回覆: 875
  • 追帖: 2
+57
引用:
原帖由 diuadm9 於 2019-9-14 04:47 PM 發表

送?
笑死人
你到底係咪真係精神科工作人員呀😂
我已經講得好清楚
psychiatric interview

唔識英文既我用中文講

精神科診斷性會談

自己google 下先回我啦

其實睇你D回文
你既thought content 🤭🤭🤭 ...
你用依個字就知你唔係psychiatrist啦

一句野都唔答 迴避問題就最叻

thought content?!?!?!?!
頂 我唔想笑出黎呀

係咪巫婆個仔屎撚咗佢仲未知呀?

引用:
原帖由 diuadm9 於 2019-9-14 08:02 PM 發表

係就快D
唔好遲
坐等你show報案紙

越睇你D文越覺得你係扮哂精神科醫護人員既中國仔
等我教你啦小朋友
要clarify佢有冇psychosis
要從patient的 neurodevelopmental history ,personality ,social functions,發病前後所有異常的behavior, mood, thought, perception 等去評估 ...
報左都唔洗話你聽啦

換左人啦啵 定係去左查TEXTBOOK呀?
鬼唔知要考慮依堆野咩
講左好多次 有delusion, even delusional disorder既人依堆野都可以好正常

Some patients keep their delusions secret for long periods of time, and may even hide them behind religious or political activities. Occasionally, they collide with the authorities or the social norms. It is of interest that many patients can change from delusional to normal modes of thought and behaviour easily

development of a system of fixed delusions was labeled “partial psychosis,” where the psychopathological part, the delusions, was encapsulated, and the rest of the personality was as normal as it used to be
people with delusional disorder may continue to socialize and function in a normal manner and their behavior does not necessarily generally seem odd

(預計你九成九話我是但COPY D就扮識

anyway, 一個well function既delusional男人日日覺得係街俾人跟蹤 你洗唔洗拎CCTV睇呀?

唔俾咪唔俾囉
你地咪繼續帶住依個FIXED BELIEF去太子幫unknown人悼念獻花 拆港鐵話 燒港鐵站囉
警察見一次拉一次咋麻
香港人睇慣架啦

not amenable to contrary 係delusion好重要既一環
好好地只認左你地係明知假都搞事囉

引用:
原帖由 diuadm9 於 2019-9-14 08:04 PM 發表

你連MSE都唔知係乜
當然只識得指責人啦🤭
仲有我係寸緊你呀
真唔知定假唔知呀
依 識得用MSE啵
你唔係咁天真覺得咁樣係串 或者串到我呀麻
你睇到我邊方面thought content呀

引用:
原帖由 diuadm9 於 2019-9-15 05:45 AM 發表

唔錯
識得引用2001年HKU出的paper
仲要係 DSM IV system 添
但係小朋友
記得要註明出處呀
唔好偷人地著作🤭🤭🤭

講到正唔正常
唔係引用一篇文章就可以斷定架
舉個例
Bipolar II disorder 既 hypomanic episode
係旁人眼中
病人既工作能力,社交能力等可能比平時會更好添
咁佢係咪正常呀?🤭🤭🤭
要評估一個人有冇  ...
幾篇野黎架天才
依家寫journal咩下下俾出處 你之前是但COPY D野我都無問你俾出處啦呀打手
你搞清楚DSM係咩黎先啦 出左DSM5 過往既所有JOURNAL唔用得?
你最好鬧埋HKU添 佢篇文用DSM III呀
仲要講咩DSM IV SYSTEM
你應該真係學生 ASSO?YEAR1,2?

問你DELUSION 你就舉bipolar II 好野
用TIMELINE切面看世界果個係你啵
之前收你皮morbid jealousy 伴侶最終可能都出軌所以唔洗FALSE 但一日未發生佢都仲係DELSUION
照你咁講佢要等到伴侶死左 確認無出軌先可以DIAGNOSE佢DELUSION啵
用返你個BIPOLAR II
佢係旁人眼中可以好正常架啵 佢亦都可以一世唔洗睇醫生 但係唔等於佢無BIPOLAR II

你做考官考BOARD?你畢到業先講啦
記住唔好開咩精神科醫生你問我答 教壞人呀

都話你地咪繼續去講去悼念831囉
漸漸所有人都會當你地係傻

引用:
原帖由 diuadm9 於 2019-9-15 05:54 AM 發表

唔駛用 MSE
Plagiarism 就可以形容你
得學生先會放PLAGIARISM係口中

你個毒打出軌妻CASE 點知佢DELUSION呀?

一個well function既delusional男人日日覺得係街俾人跟蹤 你洗唔洗拎CCTV睇呀?

引用:
原帖由 diuadm9 於 2019-9-15 02:41 PM 發表

1. 我隨便 google 就有,你google 我冇引用出處既文章先9 up
2. 我用DSM IV描述delusion ,你就用DSM 5 駁斥我,你自己反而用更舊版本既paper🤭🤭🤭
3 其實你係咪有reading difficulties ? 我用 bipolar II disorder 既例子來證明要 clarify 一個精神科診斷,必須要澄清病人發病前後所有 relevant  ...
是但GOOGLE個D野黎討論
你搞清楚definition點解用新,paper可以用舊先啦,我用DSM5係用黎大你咋 點知你真係唔識同跟住風向呀打手
仲有其中一篇新野黎架,問你問題又唔直答
你個personality trait好完美? 咪亂用啦

其實真係無咩人care你地係咪真DELUSION
1.你地出一次搞太子拉一次,漸漸人地就當你地傻
2.一係你地就認自己係由大訴求宗教
3.一係你地就明知假 用黎搞事

引用:
原帖由 diuadm9 於 2019-9-15 02:42 PM 發表

所以閣下既人格有問題囉
無聊
淨係識詆毀
大個仔啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]