• 瀏覽: 66,943
  • 回覆: 875
  • 追帖: 2
+57
引用:
原帖由 晚間藍色腳毛 於 2019-9-12 06:48 AM 發表

其實香港真的很好佷自由,希望好些回復平靜
可惜好多人身在福中不知福

引用:
原帖由 你封我唔到 於 2019-9-12 10:24 AM 發表

冇證冇據靠老屈老作,講乜都冇用啦!
本來唔想答你,但是我係想救人,我唔係網絡欺凌,所以我講比你知,黑警現在到處被人話黑社會,因為黑警仲黑過黑社會,所以現在示威者見到黑警叫"香港警察知法犯法"和"香港警察吞槍自殺"!

引用:
原帖由 樓下白滑的羔羊 於 2019-9-11 06:02 PM 發表
血債血償 生要見人 死要見屍
咁你要叫曱甴及黑記自殺幾件先可以見到屍

引用:
原帖由 核心含情的師兄 於 2019-9-12 10:24 AM 發表

哈哈! 由6月9日上街遊行示威開始到現在,幾十場示威,試問有沒有平民受示威者襲擊呢!

你真係白痴㗎,原來我同白痴傾偈。
原來香港依家咁多盲人

引用:
原帖由 核心含情的師兄 於 2019-9-12 10:30 AM 發表

本來唔想答你,但是我係想救人,我唔係網絡欺凌,所以我講比你知,黑警現在到處被人話黑社會,因為黑警仲黑過黑社會,所以現在示威者見到黑警叫"香港警察知法犯法"和"香港警察吞槍自殺"! ...
自己犯法就賴警方執法,曱甴思維坐監係唯一出路!

事實是巫婆831客串自由西 在太子站勉費比廢青打野戰 但無曱甴捱義氣 巫婆只求警察借警棍 想自己攪掂 但警察唔借 最後老屈警察仆佢

引用:
原帖由 montejo 於 2019-9-11 05:58 PM 發表
反《逃犯條例》修訂運動越演激烈,8月31日晚有防暴警察及速龍小隊進入港鐵太子站月台追捕,其間在港鐵車廂內施放胡椒噴霧、揮動警棍,多人頭部受傷流血。有謠言指當晚太子站內有人死亡,港鐵昨公開26張當晚的閉路電視截圖,澄清車站當日並無任何死亡報告。警務處、消防處、醫管局及港鐵昨亦舉行聯合記者會重申無人被毆打致死。立法會議員毛孟靜下午召開記者會,屆時會詳細講述所取得有關消防831晚於太子站的行動紀錄內部文 ...
痴x線,唔見貓、狗都會週街貼尋x告示。有親人不明不白失蹤唔識公開尋求幫助?
個個都無親無故?定係親人朋友會串通集體收掩口費?
信者冇腦。

引用:
原帖由 diuadm9 於 2019-9-12 07:44 AM 發表

就算如你所講
集體有delusion
delusion 既definition

A delusion is a belief that is clearly false 
and that indicates an abnormality in the affected person’s content of thought. The false belief is not accou ...
其實你唔太識可以唔洗衝出黎😑
第一你個definition唔知From邊度
第二你曲解入面既意思

Accounting to DSM5
Delusions are fixed beliefs that are not amenable to change in light of conflicting evidence 
演繹同例子唔舉啦 唔係教書呀

另外not accounted for one’s cultural or religious background 
係講要剔除宗教同文化,因為某程度上佢地係一種delusion
除非你承認你地係一個宗教啦

其實撐警有乜好撐,警察保障市民生命安全,見有賊人和毒販走去捉人,如果賊人和毒販冇武器都唔會亂扑頭,宜家反而扑學生頭,這簡直係泯滅人性。

最無恥係撐警,撐你老母,知唔知如果市民為公義不為私人利益,警察是無權打示威者,在外國好多示威者被殺死是因為有人混水摸魚打劫,所以警察才殺人。

引用:
原帖由 核心含情的師兄 於 2019-9-12 10:24 AM 發表

哈哈! 由6月9日上街遊行示威開始到現在,幾十場示威,試問有沒有平民受示威者襲擊呢!

你真係白痴㗎,原來我同白痴傾偈。
嘩,是但搵都有一堆平民俾暴徒打啦😅
同堆縱火最高刑罰係終身監禁架 好大罪架,淨係咁都夠拉你班暴徒啦

引用:
原帖由 核心含情的師兄 於 2019-9-12 10:43 AM 發表
其實撐警有乜好撐,警察保障市民生命安全,見有賊人和毒販走去捉人,如果賊人和毒販冇武器都唔會亂扑頭,宜家反而扑學生頭,這簡直係泯滅人性。

最無恥係撐警,撐你老母,知唔知如果市民為公義不為私人利益,警察是無權打示威者,在外國好多示威者被殺死是因為有人混水摸魚打劫,所以警察才殺人。 ...
呢d人為公義?

引用:
原帖由 你封我唔到 於 2019-9-12 10:33 AM 發表

自己犯法就賴警方執法,曱甴思維坐監係唯一出路!
防暴警察是什麼?

防暴警察是防止暴亂,不去攻擊市民,在1967年暴動,警察是着短褲加盾牌防止暴亂,不去追捕市民。現在速龍及防暴去追捕示威者,這簡直係黐鳩柒線!

每位示威者都是為五大訴求而示威,不是為金錢才示威,示威者若是在當場被捉到,就沒說話好講,若然走甩現場,防暴警察不應追捕,若示威者破壞公物,警察應派CID當場捉人,不應無差別扑頭打死人!

引用:
原帖由 核心含情的師兄 於 2019-9-12 10:56 AM 發表

防暴警察是什麼?

防暴警察是防止暴亂,不去攻擊市民,在1967年暴動,警察是着短褲加盾牌防止暴亂,不去追捕市民。現在速龍及防暴去追捕示威者,這簡直係黐鳩柒線!

每位示威者都是為五大訴求而示威,不是為金錢才示威,示威者若是在當場被捉到,就沒說話好講,若然走甩現場,防暴警察不應追捕,若示威者破壞公物,警察應派CID當場捉人,不應無差別扑頭打死人! ...
你睇下法國點樣對付啲黃背心先講啦!

引用:
原帖由 核心含情的師兄 於 2019-9-12 10:56 AM 發表

防暴警察是什麼?

每位示威者都是為五大訴求而示威,不是為金錢才示威,示威者若是在當場被捉到,就沒說話好講,若然走甩現場,防暴警察不應追捕,若示威者破壞公物,警察應派CID當場捉人,不應無差別扑頭打死人! ...

67年暴動,死咗51人

引用:
原帖由 你封我唔到 於 2019-9-12 10:57 AM 發表

你睇下法國點樣對付啲黃背心先講啦!
打死邊啲人呀?有證據就攞出嚟,冇就唔好鳩吹老作啦!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]