• 瀏覽: 26,339
  • 回覆: 191
+10
引用:
原帖由 lowu 於 2019-9-11 01:22 PM 發表
反修例風波至今未息,醫療界今日(11日)在報章刊登實名聯署,表示要「搶救香港 刻不容緩」,並重申「五大訴求 缺一不可」。聯署信由「一群熱愛香港的醫護人員」發出,指出在過去數月警方濫用暴力、猖獗無度;政府驕橫無度、冷漠無情,欲以暴力鎮壓解決政治問題,猶如負薪救火,令香港走向萬劫不復之地。...

…… 
拯救香港,真是刻不容緩,必須拘捕所有暴徒,才可拯救到香港!
暴徒掟磚、掟汽油彈、破壞港鐵設施 ...
五大訴求,缺一不可:
一、徹回對警隊嘅冇理指控;
二、依法懲治暴徒;
三、收回“只有暴政、沒有暴徒”嘅虛假聲明;
四、設獨立委員會追究黃師對學生暴力洗腦;
五、按照基本法23條立法。

以眼還眼!
各位曱甴醫護,
仲唔攞隻C眼出嚟!

引用:
原帖由 xyz_666 於 2019-9-12 02:39 PM 發表
以眼還眼!
各位曱甴醫護,
仲唔攞隻C眼出嚟!
曱甴做過的事,要自己負責

做過的事,包括縱火、破壞地鐵設施、破壞機場設施、塗鴉,請先還給社會

引用:
原帖由 SpecialI 於 2019-9-12 02:55 PM 發表

曱甴黑醫要挖眼
曱甴妹要醫治,一定要轉往大陸醫院醫冶

醫療界全眼盲

暴徒四處破壞無惡不作就視而不見,警察維持治安對付暴徒就呱呱嘈,果然係單眼黑醫護

引用:
原帖由 orthocentre 於 2019-9-12 03:04 PM 發表
暴徒四處破壞無惡不作就視而不見,警察維持治安對付暴徒就呱呱嘈,果然係單眼黑醫護
對!暴徒掟汽油彈、掟鐵通入路軌、縱火,根本是想一鑊熟

政府系時候解決醫療霸權,還市民睇醫生既權利了,請多D外地醫生護士,唔好俾班有時間搞政治活動,又話自己好忙好多野做既黃醫護慢性殺死香港人

實名等人清算,又係是非不分,點拯救香港呀

係咪好多醫護人員被威迫簽署?

仲有良知,理智和修養的香港人,醫管局剛剛轉左主席,大家耐心等候

引用:
原帖由 聞敬鑾 於 2019-9-12 11:51 AM 發表

黑醫射盲咗邊隻黑警嘅眼?
c眼?
奴偉聰幾時譴責吓佢啲有牌爛仔?
黑醫經常話以眼還眼,不是嗎?
你睇唔到?
你聽唔到?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]