• 瀏覽: 21,706
  • 回覆: 117
  • 追帖: 2
做翻自己想做既事,已經好幸福!
錢不再是他的工作原因!
好似有些人喜歡玩太空,咪去玩,幾好

黨的錢的黨的,你的錢也是黨的

人地有💰 不用貶低人 大部分人水平是這樣

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2019-9-11 08:57 AM 發表

阿里巴巴集團創辦人馬雲(圖)昨卸任董事局主席一職,交棒予行政總裁張勇。馬雲昨在集團成立20周年年會上表示,「今天不是馬雲的退休,而是一個制度傳承的開始」,而且「我不會停下來」,未來將致力於公益、教育及環保等。

what,唔通佢想學李超 ...
另一商場神人仲有年半放監(如再減刑仲快),佢唔敢同場比併米走先羅(佢去過朝聖幾次)

比人共產左

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2019-9-11 12:45 PM 發表
俾中共沒收資產就扮退休,收皮啦
你又知?

引用:
原帖由 edbe 於 2019-9-11 05:32 PM 發表

你去廁所照下鏡先睇下邊個可憐
梗係你可憐啦

有理想又做到,值得欣賞,好過班所謂義士唔知日日係到做乜,係叻就即接同大陸打仗,又要做走狗,漢奸叫人打,冇忍用

引用:
原帖由 gdkpboy 於 2019-9-12 12:21 AM 發表

當初亦都係俾機會佢上,佢只不過係平台的搭建者
報答國家

被退了,無穿無爛都唔易

超級叻人就唔會比人踢走

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2019-9-11 08:57 AM 發表
阿里巴巴集團創辦人馬雲(圖)昨卸任董事局主席一職,交棒予行政總裁張勇。馬雲昨在集團成立20周年年會上表示,「今天不是馬雲的退休,而是一個制度傳承的開始」,而且「我不會停下來」,未來將致力於公益、教育及環保等。
what,唔通佢想學李超 ...
馬雲,做人請厚道一點,停止歧視男人。

"對于女性,馬云歷來都非常重視,甚至表示過下輩子想做女人。所以,馬云也許是全世界最懂女性的男性企業家。"
"在談到婚姻的時候,馬云在現場再度拋出一個非常有意思的預測,認為未來婚姻的決定權會在于女性,而不是男性。"
回家我會聽太太的話,在公司里我會聽取女同事的建議,這是我成功的秘密。
"談及男女平等時他表示,世界是這樣的:可能以前先是女性主導,后來男性主導,現在變革正在發生,未來的女性又會回到主導。"
"希望下輩子能夠做一個好女人"

但有例外,這一句,值得深思:"2017年,馬云又稱讚,在人工智能的時代,男性的理性思維容易被機器學習等控制和替代,但女性可以把體驗和服務做到極致。"

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]