睇片,就見到警察狂打個男仔,我就話應該,我朋友話不應該。你地點睇?

引用:
原帖由 chenghin2016 於 2019-9-11 05:59 AM 發表

警察落去地鐡做野,收到風有人破壞公物,就會捉人
個男仔—- 我就當佢冇做錯任何錯事,只是帶黑色口罩9叫,我個friend話咁様做警察唔拉得,佢冇反法.
我就同佢講乜叫非法集會,和什麼時候才可以apply 衣條例⋯⋯

警察一落到去MTR 站,唔會好似記者咁。見到你穿戴黑色口罩(其實佢點解要帶黑色口罩?司馬昭之心 路人皆知),警察唔會問你「你剛才有冇破壞mtr ?] ,  見到你,一定 ...
黃絲都低低地嘅,邊有能力諗咁多嘢呀
好多連稿都未背掂呀

阿馬里 哈失吐,斯骨爾,其諾丹基,斯里星,昂依納得,斯熱確虛,哈虎文缽英
                                                               --『九陰真經總章』

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
憨尻唔係問題,但唔好太憨尻

回覆 引用 TOP

記者成日影住D靓仔靚女警察做乜嘢?真係发花癡!

回覆 引用 TOP

死狗官做美國隻狗不斷放人
劃美國旗同元朗白衫就即重判
支持打多幾下

回覆 引用 TOP

一句,抵打
二句:打得少
三句:好人好者去果度遊盪咁耐做乜?宵夜?去圖書館?觀星?
乜佢老師無教:人多莫理、眾地莫企咩?
乜佢父母無教警察拉暴徒勿跑,企定定,雙手舉高,等警察驗證是否目標人物,與警察合作就唔洗受皮肉之苦

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然

回覆 引用 TOP

打得太斯文

回覆 引用 TOP

冇搞事駛鳩走咩,着住暴徙裝衝向警察,唔開鎗射鳩佢算留手啦。怪就怪自己柒,🈶️人唔做學做曱甴,想正常d就唔好睇黃媒喇。

You right not because others agree with you,
but because your facts are right.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 palmaxpc 於 2019-9-11 08:51 AM 發表

無錯,希望你一班人出街集結既時候試下重典既滋味係如何
对,无论是谁暴力,都要让他知道将来的惩罚是躲不掉的。早晚知道,早晚后悔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chenghin2016 於 2019-9-11 05:59 AM 發表

警察落去地鐡做野,收到風有人破壞公物,就會捉人
個男仔—- 我就當佢冇做錯任何錯事,只是帶黑色口罩9叫,我個friend話咁様做警察唔拉得,佢冇反法.
我就同佢講乜叫非法集會,和什麼時候才可以apply 衣條例⋯⋯

警察一落到去MTR 站,唔會好似記者咁。見到你穿戴黑色口罩(其實佢點解要帶黑色口罩?司馬昭之心 路人皆知),警察唔會問你「你剛才有冇破壞mtr ?] ,  見到你,一定打左你,駒捕 ...

附件

20190624_50b2654c1dc7c6c5452fYNPqX6swv9uV.jpg(103.7 KB)

2019-9-12 11:27 AM

回覆 引用 TOP

點解見唔到警察會走,做咗虧心事囉!未來嘅主人翁好好交代。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chenghin2016 於 2019-9-11 05:37 AM 發表

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1205993846259348&id=186040714921338&sfnsn=mo&s=58802388&vh=e

請睇7/9 大埔站學生被警棍打嗰段片
7/9 大埔站 這個學生未被打之前,警察捉到一個暴徙,但其他暴徒立即跑來打警察,並搶犯成功,那個暴徒成功逃脫,跟住警察當然用更高武力捉拿暴徒,其實當示威者被警察捉住時立即爬在地上不反抗,警察是不會打示威者,大家都應該在近幾次示威中見有大隻黑曱甴被警察捉住,曱甴立即爬在地上大叫投降,警察就不打他,而那位學生是不斷反抗,所以才被警察打了多棍而被制服,其實近來警察心理壓力好大,網上傳暴徒藏有利器要取警察性命,又真有警察上班時被刺傷,試問你在警察角度想,工作要你捉人,又要保護自己生命,出手當然要快和狠一些才可以平暴亂。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chenghin2016 於 2019-9-11 05:37 AM 發表
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1205993846259348&id=186040714921338&sfnsn=mo&s=58802388&vh=e

請睇7/9 大埔站學生被警棍打嗰段片
睇多D清楚D,有後果必有前因

回覆 引用 TOP

打得好!該打,父母唔管,警察管

回覆 引用 TOP

打得唔夠重,攪到今日局面就係因為警察執法太軟弱,班暴徒唔驚,咪越黎越過火lor

`~`BELIEVE ME AND WIN `~`

回覆 引用 TOP

我又覺得太過份捉住就得啦,做咩要打?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。