睇片,就見到警察狂打個男仔,我就話應該,我朋友話不應該。你地點睇?

他自己伸請的!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
d片 cut頭cut尾, 不能盡信

回覆 引用 TOP

條on9 仔想扑野但又溝唔到女,所以決定俾警察扑一野做義士,之後應該有好多自由西送上門

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chenghin2016 於 2019-9-11 05:37 AM 發表

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1205993846259348&id=186040714921338&sfnsn=mo&s=58802388&vh=e

請睇7/9 大埔站學生被警棍打嗰段片
逗留係非法集結現場(如企出馬路),有暴力破壞行為進行緊,而你又冇行開,
就構成你係一伙既嫌疑,咁差人叫你問話,你仲走就會以最低武力(扑你)拘捕.

所以係抵撚死..

另外差人做野以條例手則去做,唔會以你地角度去諗..你係要忽略係你地自己文盲心盲.

引用:
原帖由 chenghin2016 於 2019-9-11 08:37 AM 發表

師兄,我個friend 昨晚就因為衣段片,我和我個friend 鬧左交

我個friend 覺得個學生唔係暴徒,佢只係9 叫,警察唔應該咁重手打佢(衣一點正正係D黃絲帶覺得警察濫用武力)

我就同個friend 講,個學生係度9 叫,已經是非法集會,已經犯法,同埋,佢其他同伴已經破壞緊公物(段片係有指出的)

警察剛進埸,係唔會逐個去「訪問」各位在場人仕,問「你剛剛有冇破壞公物呀?」,因為咁様做 ...
君仔不立危牆下
暴徒自作孽

引用:
原帖由 chenghin2016 於 2019-9-11 05:37 AM 發表

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1205993846259348&id=186040714921338&sfnsn=mo&s=58802388&vh=e

1:23--1:30撞跌,拖行差人,襲擊致造成身體傷害(差人傷勢點?)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 HAGO15 於 2019-9-11 01:36 PM 發表

逗留係非法集結現場(如企出馬路),有暴力破壞行為進行緊,而你又冇行開,
就構成你係一伙既嫌疑,咁差人叫你問話,你仲走就會以最低武力(扑你)拘捕.

所以係抵撚死..

另外差人做野以條例手則去做,唔會以你地角度去諗..你係要忽略係你地自己文盲心盲. ...
其實,我真係唔想同我個friend 因為衣件事情鬧交,我覺得好無為

之但係,我發覺在香港,好多人都會有佢咁嘅思維,—-》就係警察打左好多無辜嘅人,警察係錯

我心裏面諗,一堆人集會,(已經係非法集結),一定會有一批人好激進(放火,擲磚),一D會冇咁激進。當兵慌馬亂之時,警察已經給予警告,(or 無給予警告,但大家一定都知道係非法集結),點解D人仲唔走?唔走,警察咪打9 你地lor , 警察帶住防毒面具,四周圍也有煙,你仲想警察去分辨邊一個有擲磗,邊一個冇擲磚?
係衣個情景,已經非常Chaotic ,D黃絲帶仲想警察變成超級賽亞人,做所有野都跟警察通例,但可能嗎?

係外國(我係美國讀左五年書),外國police 一早已經開槍。香港人實在太平太久了,在外國,用tearsgas 對付暴徒已經係最低武力。

仲有,D黃絲唔好再話,[ D人企係度之麻,都冇做任何事情,點解D警察仲要打?]——》this is totally bull shit

人多聚集,就會起哄,氣氛容易緊張,發生暴力場面就會加劇。———》衣個就係非法集會修例背後的意義!
你好人好者,你企係嗰度做乜9 先,人地叫你走,你又唔走!

香港人好多人好低質,好冇智慧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 airyou 於 2019-9-11 01:47 PM 發表

君仔不立危牆下
暴徒自作孽
非常同意

回覆 引用 TOP

打死算喇,反正都係垃圾

回覆 引用 TOP

剪片嘅,有無足本版

今天不努力工作
明天努力找工作

回覆 引用 TOP

因為自以為學生,做錯事社会一定要比机会,警察可以去執法

回覆 引用 TOP

如果有睇晒全段片嘅人,有冇人覺得奇怪點解個男仔會走番轉頭。初時佢明明同班朋友一齊,佢個位置重係起前面喎!

回覆 引用 TOP

引用:

好開心

回覆 引用 TOP

我咁睇,出得嚟撩差佬,預左被差佬揼啦,最後真係被差佬揼,仲咩要求差佬收手及道歉,你唔出來撩,唔係咩事都冇咩!莫非有人搵支搶迫你出來?

我呢個推理有冇問題?

用戶入錯了紀錄,係因IT講得唔清楚;攞Requirement唔齊,係因IT聽漏;用戶沒做好測試,係因IT溝通有誤;用戶講漏野,係因IT冇問;做DEMO時有人瞓覺,係因IT講野唔夠生動;

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雨點子 於 2019-9-11 06:46 AM 發表

下倒的目有中化
大台一直美化暴動,暴動反抗警察不可以武力?全世界在暴動中使用武力香港警方系十分克制,在美國已經開搶了。因為暴動有大台保護,所以只有越來越嚴重。十幾歲知道幾多?大台為了自己的利益,利用小朋友去為他們死。去摧毀香港法治最後一道防線。大台目的打倒警察,劍指中共。警察倒下香港玩完。 ...
大台=?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。