• 瀏覽: 5,987
  • 回覆: 71
+3
引用:
原帖由 chenghin2016 於 2019-9-11 05:37 AM 發表
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1205993846259348&id=186040714921338&sfnsn=mo&s=58802388&vh=e

請睇7/9 大埔站學生被警棍打嗰段片
如果有一個所謂中學生雞姦你老帽是可以唔拉放人?請記住佢條L隨時大你幾碼

參予暴動者,不須落手,企在傍邊一樣入罪。。低Q打

唔犯法
警察點會無啦啦打你先?

引用:
原帖由 聖利aaron 於 2019-9-11 08:14 AM 發表
警方一再呼籲
繼而警告
整個程序足夠時間離開
班閪撚仲留在現場的話
已合理懷疑參與非法集結或暴動
捉到乖乖合作雙手擺後面壁一定無損傷
掙扎反抗梗打鑊金
如在外國是不合作即當場擊斃 ...

引用:
原帖由 雨點子 於 2019-9-11 06:46 AM 發表
下倒的目有中化
大台一直美化暴動,暴動反抗警察不可以武力?全世界在暴動中使用武力香港警方系十分克制,在美國已經開搶了。因為暴動有大台保護,所以只有越來越嚴重。十幾歲知道幾多?大台為了自己的利益,利用小朋友去為他們死。去摧毀香港法治最後一道防線。大台目的打倒警察,劍指中共。警察倒下香港玩完。 ...
重點
美化暴動
外國地方點處理?心照啦

比人打時咪學生路人,轉個身咪又係暴徒非法集結 全香港人唔係盲架

引用:
原帖由 聖利aaron 於 2019-9-11 08:14 AM 發表
警方一再呼籲
繼而警告
整個程序足夠時間離開
班閪撚仲留在現場的話
已合理懷疑參與非法集結或暴動
捉到乖乖合作雙手擺後面壁一定無損傷
掙扎反抗梗打鑊金
如在外國是不合作即當場擊斃 ...
不過段片,就冇show 到警察之前有冇警告過(如用大聲公,黃𣄃or 黑𣄃)

但係,現在資訊發達,你拿住個手機,已經知道香港那裡有暴徒破壞,你一個學生,仲要帶住一個黑色口罩在現場,你老母你在表演行為藝術嗎?

個學生俾警察打,有冇反思過原因?自己有冇做錯?

引用:
原帖由 核心強勁的手背 於 2019-9-11 07:58 AM 發表
暴徒就該被狂打,亂世用重典,
無錯,希望你一班人出街集結既時候試下重典既滋味係如何

無畏無懼嘅勇武暴徒
唔知點解次次一比警察捉到就多多辯駁
又路過又食宵夜又買書又幫阿媽買麵包又感冒又咳又哮喘
真係無畏無懼,比人拉就企定定,大大聲聲話我係暴徒啊!~咁先有型㗎嘛~

引用:
原帖由 chenghin2016 於 2019-9-11 08:37 AM 發表

師兄,我個friend 昨晚就因為衣段片,我和我個friend 鬧左交

我個friend 覺得個學生唔係暴徒,佢只係9 叫,警察唔應該咁重手打佢(衣一點正正係D黃絲帶覺得警察濫用武力)

我就同個friend 講,個學生係度9 叫,已經是非法集會,已經犯法,同埋,佢其他同伴已經破壞緊公物(段片係有指出的)

警察剛進埸,係唔會逐個去「訪問」各位在場人仕,問「你剛剛有冇破壞公物呀?」,因為咁様做 ...
係你個friend 我都咁講
你個friend 係理性嘅,就唔會話佢冇犯法
其實而家已經唔係講緊犯唔犯法,而係如果你出去街度9 叫,同d 暴徙企埋一齊,已經係撐緊曱甴,撐緊暴力。尼幾個月班曱甴破壞咗咁多野,如果你都覺得值得撐,咁已經係一個仆街冚家產。
即係反中反到咁,都唔會有咩理智,所以師兄你慳返d 口水,大家說服吓d 仲未變深黃嘅人,叫佢地出尼投票,唔好投俾班泛民。當盡吓力

/
/

警察只看眼前的事情, 不會太多考慮前因的。 
譬如這個事情, 在一個騷亂場地中,警察多次提出要示威者離開, 在警察進場時看到的就是一個藍衣人與一個黑衣人一起奔跑, 當然是一起制服他們, 但黑衣人是受過訓練馬上趴地不抵抗, 而藍衣人就戇鳩鳩掙扎結果就中了幾棍。
警察有沒有錯,警察沒有錯,已經按照一般守則程序驅散示威者,逮捕不離開的人。 
藍衣人是不是無辜, 應該是無辜。 當然他也是示威者同路人, 只是當其時藍衣人沒有示威。  

除咗講抵撚死之外 講多句抵鳩死

係抵死

無事無幹帶乜口罩,又係市民?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]