• 瀏覽: 15,680
  • 回覆: 10
+4
支持孽瘤,捨身成仁~

制裁咪制裁囉,孽瘤怕咩?無得去美國,可以返大陸,江山多嬌;錢可以放大陸銀行~

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2019-9-10 11:32 PM 發表

講就咁講,美國真的制裁,歐盟可能聯動起來,屆時,葉太真的屈在內地及香港,變咗董建華II。
Well said.

引用:
原帖由 水底永恆的流彈 於 2019-9-11 12:00 AM 發表

自己攞來,抵死
下半生專心擁抱中共,求仁得仁吖~

引用:
原帖由 y2k2001 於 2019-9-11 12:04 AM 發表

https://eastweek.my-magazine.me/main/23637
2012 年 12 月 21 日
葉劉淑儀的女兒葉榮欣(Cynthia),在美國賓夕法尼亞大學的政治哲學系畢業返港後,今年七月正式加入由母親創立的新民黨,擔任策略主任。

https://www.hkcnews.com/article/1115/曾俊%E ...
新民黨經費從何而來?中聯辨的衛星?!

引用:
原帖由 Cepa 於 2019-9-11 12:56 AM 發表
佢都唔會怕啦,有突狗個位等佢做!
希望佢從願啦!

引用:
原帖由 y2k2001 於 2019-9-11 12:56 AM 發表

佢唔無辜喎.
搞23條失敗, 搞到一獲粥, 仲成日以為自己好掂.
自己失敗既時候走佬到美國留學, 完全多得人地俾機會佢讀書、進修, 當然亦係俾機會佢避走.
宜家番到香港, 卻大肆渲染大陸美好, 當年唔出走去北京? 唔出走去上海?
咁愛國, 咁憎外國勢力, 去美國做咩? 仲送埋個女去美國? ...
唉,中國人係咁囗是心非!!

引用:
原帖由 y2k2001 於 2019-9-11 12:43 AM 發表

有得揀, 會同高官一樣只揀歐美貨, 有仔女最好送外國讀書接受外國正常思維
宜家食豬食雞都係盡量買歐洲雪藏肉, 一符歐盟標準無激素, 二大陸豬可能有非洲豬瘟, 三來大陸豬宜家好貴.
買電器都會盡量買日本或歐洲品牌, 因為耐用D.
坦白講, 貪平買過大陸品牌, 用無耐就爛, 樣睇落正正常常但其實質量奇差.
平可能平, 但成日要重覆買好煩, 寧願買貴 ...
中國人係要在國外,才愛國架~

引用:
原帖由 東方已敗 於 2019-9-11 01:13 AM 發表

咁愛國係用心自然而發,同喺邊冇關架!好似大陸十四億人都冇可能個個愛國。不過有樣野唔明,有冇發現董生呢幾年冇再去美國點解呢?
老人家捱唔住十幾個鐘飛航;加上佢全面投共,仲有面目去見自由世界的朋友咩?!

引用:
原帖由 多謝臭4 於 2019-9-11 06:49 PM 發表
支持六十路葉劉
佢點止60??

引用:
原帖由 omnia 於 2019-9-12 04:16 PM 發表

戶口一世都唔可以有美金。
香港大把人,一世都無美金/外幣戶囗呀!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]