• 瀏覽: 5,663
  • 回覆: 134
  • 追帖: 1
+8
ON 9人權組織, 管下美國先好講香港

垃圾人權組織

可行, 呢個方法係保障警員及市民。 但係呢個時勢突然有人攬住支黑色棍,容易有人冒警,希望警隊在保護警員的大前提下,命令休班警員在公眾地方必須穿著~休班警員~的背心,深信以警隊在大眾心中的良好印象, 會令不法分子一定起到阻嚇作用

引用:
原帖由 moonbeen 於 2019-9-10 09:36 PM 發表
暴徒打市民,民權呢?扑街冚家剷死肥老。
暴徒去打劫呀,只不過唔成功,死肥佬吔屎啦!

引用:
原帖由 hkgfai 於 2019-9-10 07:04 PM 發表
或者改用雷射筆  
用大聲公,汽油彈,磚頭,行山杖都得

引用:
原帖由 okla3 於 2019-9-10 07:24 PM 發表

多條狗棍又可以隨意打市民
就係用黎打你呢類狗及 曱甴

警權同警務工作到底尼班人係點分

引用:
原帖由 hkgfai 於 2019-9-10 06:45 PM 發表
【Now新聞台】警方發放伸縮警棍給予休班警務人員,讓他們在休班期間執行警察職務,警方解釋,因應示威者在過去三個月武力升級,有需要作出這個決定,而休班警員使用警棍亦需遵照警隊指引,在可行情況下,需盡快出示委任證。 立法會保安事務委員會副主席涂謹申批評,休班警獲發警棍的安排會惡化警民關係。有人權組織則擔心會增加市民的安全風險,質疑是過分擴大警權。  ...

連攞支警棍都話警權過大, 重有冇的更低武力 ...
呢個組織廢既

一人一支槍就差不多

引用:
原帖由 李永良 於 2019-9-11 09:43 AM 發表
可行, 呢個方法係保障警員及市民。 但係呢個時勢突然有人攬住支黑色棍,容易有人冒警,希望警隊在保護警員的大前提下,命令休班警員在公眾地方必須穿著~休班警員~的背心,深信以警隊在大眾心中的良好印象, 會令不法分子一定起到阻嚇作用 ...
On9 , 背心冇人冒架??

引用:
原帖由 李永良 於 2019-9-11 09:43 AM 發表
可行, 呢個方法係保障警員及市民。 但係呢個時勢突然有人攬住支黑色棍,容易有人冒警,希望警隊在保護警員的大前提下,命令休班警員在公眾地方必須穿著~休班警員~的背心,深信以警隊在大眾心中的良好印象, 會令不法分子一定起到阻嚇作用 ...
即是邊個隨身物發現有警棍就是警察。仲要係非前線警員。

女警會唔會獲派警棍?

獲派警員有無先受訓?可否選唔收取?

引用:
原帖由 胃胃愛涼涼 於 2019-9-11 10:46 AM 發表

用大聲公,汽油彈,磚頭,行山杖都得
派一枝有何用?集成兩枝先可以當快子用??

休班警獲發警棍<<<<<根本唔合理。

以現時環境,應該每人獲發一支shot gun+布袋彈。

就算無槍,支警棍都要有高電壓果種啦!

引用:
所有恐怖份子都著"恐怖份子背心"咪解決問題0羅!

人人都知佢係恐怖份子,自然會避開,或報警,警方一眼就識分,唔會捉錯人。

咁向恐怖分子發汽油彈係唔係過分擴大人權

佢地意思係:
派警棍有叉用咩!派警槍就差唔多!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]