• 瀏覽: 52,261
  • 回覆: 415
  • 追帖: 4
+27
引用:
原帖由 seasey 於 2019-9-10 06:24 PM 發表
有個問題:如果黃絲醫生顛倒黑白寫報告,警方費盡周折攞到報告之後發現咗,情況會令依家局勢更加惡化,會唔會有咁情況?
黃醫夠薑甘做咩!

一直阻止報告出現,究竟事主係咩心態,如果真係警察射既自然會還你一個公道

引用:
原帖由 walkera2006 於 2019-9-10 06:19 PM 發表
有可能法庭手令註明除非獲得病者事主同意,否則醫管局不得交出醫療報告給差佬,根據私穩條例規定,事主可以拒絕披露其個人資料給他人,差佬及醫管局有串通嫌疑 ...
唔識法律就咪9up啦,只要按公眾知情權(public interest)就可以向法庭申請要醫療報告,唔洗病人同意的。不過曱甴唔讀書又點會識呢?

可笑,如果真係警察做⋯一早班曱甴去聯合國啦

係咪覆核冇將搜查令登毒果頭版?

拿左報告,但只用作調查,唔公開,即係無野睇

好快玩完...... 

引用:
原帖由 Myavbuddy 於 2019-9-10 06:04 PM 發表
一名女子在8月11日於尖沙嘴警署外,右眼被擊中受傷,事件引起極大爭議。警方早前取得法庭手令向醫管局索取女傷者的醫療紀錄,警方昨天(9日)稱現正審視內容,並會與之前收集到的證據湊合,但按法庭手令索取的資料,只能用於偵查罪案,故未能公開有關內容。少女透過代表向傳媒發訊息,指已就警方拒絕提供有關取得醫療報告的搜查令及其資料,入稟提出司法覆核,聆訊於周四(12日)早上展開。李桂華於今日記者會上稱,警方現正 ...
盲妹好走啦!唔走要坐監

引用:
原帖由 bensonchow 於 2019-9-10 06:44 PM 發表

醫生要女大把送上門,唔會為條單眼妹連醫生都冇得做仲要坐幾碌。傻先會咁做。
可能連登俾錢寫假報告又點睇?

單眼女百般阻撓警方攞醫療報告為什麼?

如果唔係比布袋彈所傷, 咁之前班醫護懵L住對眼, 大大聲叫還限眼, 米自己柒左?

但班醫生又冇理由唔知, D醫生圍內冇奶油唔通風?? 

好L鬼...

其實明事理的,就知個少女有問題啦!到而家仲有人玩單眼手牽手,真係唔只眼盲仲係冇腦

引用:
原帖由 walkera2006 於 2019-9-10 06:19 PM 發表
有可能法庭手令註明除非獲得病者事主同意,否則醫管局不得交出醫療報告給差佬,根據私穩條例規定,事主可以拒絕披露其個人資料給他人,差佬及醫管局有串通嫌疑 ...
及早就醫啦

引用:
原帖由 deechai 於 2019-9-11 09:22 AM 發表
如果唔係比布袋彈所傷, 咁之前班醫護懵L住對眼, 大大聲叫還限眼, 米自己柒左?

但班醫生又冇理由唔知, D醫生圍內冇奶油唔通風?? 

好L鬼...
十個有8知都係演員
其實都係自以爲睇通透既盲毛

引用:
隻曱甴有本事應該飛去美國就醫,美國一定唔會俾報告警方!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]