• 瀏覽: 52,324
  • 回覆: 415
  • 追帖: 4
+27
條女唔慌好人

次盲眼女只要講一句:傷勢跟布袋彈冇關
還一個清白,警方即刻唔查

引用:
原帖由 Myavbuddy 於 2019-9-10 06:04 PM 發表
一名女子在8月11日於尖沙嘴警署外,右眼被擊中受傷,事件引起極大爭議。警方早前取得法庭手令向醫管局索取女傷者的醫療紀錄,警方昨天(9日)稱現正審視內容,並會與之前收集到的證據湊合,但按法庭手令索取的資料,只能用於偵查罪案,故未能公開有關內容。少女透過代表向傳媒發訊息,指已就警方拒絕提供有關取得醫療報告的搜查令及其資料,入稟提出司法覆核,聆訊於周四(12日)早上展開。李桂華於今日記者會上稱,警方現正 ...
盲妹發惡

引用:
原帖由 seasey 於 2019-9-10 06:24 PM 發表
有個問題:如果黃絲醫生顛倒黑白寫報告,警方費盡周折攞到報告之後發現咗,情況會令依家局勢更加惡化,會唔會有咁情況?
若揭發咗,咁醫務委員會會召開聆訊,調查孰實,不單冇得撈,隨時瀨幾條罪,一陣坐得多過搞破壞嗰班就大鑊,所以照計唔敢咁做,除非真係高分低能⋯

無師顯見師,肥佬啲囡咁87

引用:
原帖由 walkera2006 於 2019-9-10 06:19 PM 發表
有可能法庭手令註明除非獲得病者事主同意,否則醫管局不得交出醫療報告給差佬,根據私穩條例規定,事主可以拒絕披露其個人資料給他人,差佬及醫管局有串通嫌疑 ...
警方攞咗報告啦!
你有無睇新聞內容㗎?

引用:
原帖由 Myavbuddy 於 2019-9-10 06:04 PM 發表
一名女子在8月11日於尖沙嘴警署外,右眼被擊中受傷,事件引起極大爭議。警方早前取得法庭手令向醫管局索取女傷者的醫療紀錄,警方昨天(9日)稱現正審視內容,並會與之前收集到的證據湊合,但按法庭手令索取的資料,只能用於偵查罪案,故未能公開有關內容。少女透過代表向傳媒發訊息,指已就警方拒絕提供有關取得醫療報告的搜查令及其資料,入稟提出司法覆核,聆訊於周四(12日)早上展開。李桂華於今日記者會上稱,警方現正 ...
好好笑架喎。當日就吾好去醫院啦。運去台灣醫吖嘛

真定假?個女仔咁大動作又好令人疑惑喎!

引用:
好心這女子就靜下啦。越搞得多越對自己不理。好好養傷好過。不過可能要求找律師既唔係佢,係班人。我睇佢往後都無好日子過。可能兩邊人都唔放過佢。

攪咁多野,肯定身有屎啦!

法庭手令都司法覆核?
遲啲凶案現場,業主唔同意又唔俾搜證?

好像知道,點解你一直唔夠膽報警?有咩唔公開得?

邪惡軸心

引用:
原帖由 seasey 於 2019-9-10 06:24 PM 發表
有個問題:如果黃絲醫生顛倒黑白寫報告,警方費盡周折攞到報告之後發現咗,情況會令依家局勢更加惡化,會唔會有咁情況?
口裡支持,身體最誠實,急症室醫生年薪過百萬,點會為隻盲西斷送自己錢途吖, 個個揸住幾球等撈底啦

另二百萬人為你揞眼,典解唔為七百五十萬人打開心鎖?
係事實唔怕見人!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]