• 瀏覽: 52,257
  • 回覆: 415
  • 追帖: 4
+27
引用:
原帖由 老納 於 2019-9-10 06:07 PM 發表
咁唔想俾人知份醫療報告,點解當日仲要去醫院治療呢?
因為依家無左九龍城寨無牌醫生

有個問題:如果黃絲醫生顛倒黑白寫報告,警方費盡周折攞到報告之後發現咗,情況會令依家局勢更加惡化,會唔會有咁情況?

不如搵人用事件涉及香港重要利益做原因,申請禁制令阻止佢司法覆核

欲蓋彌彰, 你個良心係唔係跌咗呀?

百般阻止公開報告。不過爆眼妹都沒曬利用價值了,風向去曬831

引用:
原帖由 seasey 於 2019-9-10 06:21 PM 發表
講真D報告可信度唔高,如果係黃絲醫生寫。
寫假醫療報告好大罪,佢又唔係會提供免費性服務俾你,做乜要同佢博命?

引用:
原帖由 seasey 於 2019-9-10 06:21 PM 發表
講真D報告可信度唔高,如果係黃絲醫生寫。
呢個就系警察高章既地方了。盲眼女出事之后,警方一直好低調成只鵪鶉甘。估計就系等醫院放鬆警惕,留低多d證據。等一段時間過去之后,你想改都來唔切,警方再出來要求醫生報告。估計警方出事之后即刻就試佐布袋彈打唔打得穿眼罩,不過知道d暴徒肯定諸多借口唔肯信,故意冷處理。宜家就等d黑媒自打嘴巴。

點解唔畀大家知得個真相 還警察一個公道?

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2019-9-10 06:32 PM 發表

寫假醫療報告好大罪,佢又唔係會提供免費性服務俾你,做乜要同佢博命?
醫生要女大把送上門,唔會為條單眼妹連醫生都冇得做仲要坐幾碌。傻先會咁做。

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2019-9-10 06:32 PM 發表

黃絲嘅腦已經癲咗

引用:
原帖由 Myavbuddy 於 2019-9-10 06:04 PM 發表
一名女子在8月11日於尖沙嘴警署外,右眼被擊中受傷,事件引起極大爭議。警方早前取得法庭手令向醫管局索取女傷者的醫療紀錄,警方昨天(9日)稱現正審視內容,並會與之前收集到的證據湊合,但按法庭手令索取的資料,只能用於偵查罪案,故未能公開有關內容。少女透過代表向傳媒發訊息,指已就警方拒絕提供有關取得醫療報告的搜查令及其資料,入稟提出司法覆核,聆訊於周四(12日)早上展開。李桂華於今日記者會上稱,警方現正 ...
其實個律師應該知私隱條例,個報告係醫管局 data, 警方無必要畀手令條女睇

引用:
原帖由 walkera2006 於 2019-9-10 06:19 PM 發表
有可能法庭手令註明除非獲得病者事主同意,否則醫管局不得交出醫療報告給差佬,根據私穩條例規定,事主可以拒絕披露其個人資料給他人,差佬及醫管局有串通嫌疑 ...
你搞清楚私隱條例先,存於醫管局的資料係 HA Data, 不屬於病人

引用:
原帖由 二叔公 於 2019-9-10 06:12 PM 發表
有法庭手令而唔提供咁申請嚟做乜?呢個講法好撚矛盾喎!
法庭手令只係畀E管局,因為警方要向E管局索取報告,而不是要向當事人交代。

引用:
原帖由 Myavbuddy 於 2019-9-10 06:04 PM 發表
一名女子在8月11日於尖沙嘴警署外,右眼被擊中受傷,事件引起極大爭議。警方早前取得法庭手令向醫管局索取女傷者的醫療紀錄,警方昨天(9日)稱現正審視內容,並會與之前收集到的證據湊合,但按法庭手令索取的資料,只能用於偵查罪案,故未能公開有關內容。少女透過代表向傳媒發訊息,指已就警方拒絕提供有關取得醫療報告的搜查令及其資料,入稟提出司法覆核,聆訊於周四(12日)早上展開。李桂華於今日記者會上稱,警方現正 ...
警方已取報告,而家仲玩屎忽67? 係都出禁制令禁制警方使用該報告啦

人哋都睇晒報告,司法覆核有乜用

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]