• 瀏覽: 7,153
  • 回覆: 81
+15
反對修訂《逃犯條例》示威衝愈演愈烈,上月31日警員到多個港鐵站進行搜捕,期間爆發混亂,事後網上傳出當晚太子站有「打死人」

修例風波:港鐵公開831太子站CCTV截圖 澄清無人死

反對修訂《逃犯條例》示威衝愈演愈烈,上月31日警員到多個港鐵站進行搜捕,期間爆發混亂,事後網上傳出當晚太子站有「打死人」事件發生。港鐵於千呼萬喚下終交出當晚太子站、荔枝角站及油麻地站部分閉路電視畫面截圖,更配以時序表說明事發經過。港鐵澄清指,車站當日並無任何死亡報告。港鐵指,當晚太子站職員得悉觀塘線往調景嶺方向,一列車上有乘客發生衝突,最後決定報警處理,鑑於當時情況混亂,港鐵於晚上10時53分啟動太子站疏散程序,其後警方進入車站執法。 根據太子站閉路電視紀錄,消防處救護員於晚上11時20分進入站內,其後警方認為傷者不宜由該站送院治理,故港鐵因應警方要求,於凌晨12時54分安排一輛不載客列車前往荔枝角站。凌晨1時35分至1時49分,警方及救護員陸續運送7名傷者離開車站。另外,油麻地閉路電視片段亦顯示,當時荃灣線往中環方向的列車抵達油麻地站後,有車站職員留意到有人受傷並召喚救護車,3名傷者於晚上11時31分由消防處救護員帶離車站,18分鐘後再有一名人士被救護員帶離車站。港鐵又指,當晚太子站有3部閉路電視被損毀或塗污,包括2部位於荃灣線往中環方向月台的閉路電視,其最後錄影時間分別為當日晚上約10時52分及10時53分。由於閉路電視被損毀或塗污後未能繼續錄影,因此錄影片段並不齊全。

其實呢班曱甴真係亂港份子 未經查證 不斷咁打爛港鐵設備
叫人公開CCTV 一入到站驚死咁 打爛哂人地D[眼}之後叫人公開

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190910/bkn-20190910120909907-0910_00822_001.html

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 lamltt2 於 2019-9-10 01:15 PM 發表
反對修訂《逃犯條例》示威衝愈演愈烈,上月31日警員到多個港鐵站進行搜捕,期間爆發混亂,事後網上傳出當晚太子站有「打死人」

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190910/photo/bkn-20190910120909907-0910_00822_001_01b.jpg?20190910131108

修例風波:港鐵公開831太子站CCTV截圖 澄清無人死https:// ...
港鐵應該直接將全片無修改放上YOUTUBE,等全世界睇清楚曱甴做過D乜同方便警察拉曱甴。

根本無中生有 姓屈
單眼女單野又係 曱甴去圍醫院未 公開份醫療報告啦
如果真係差人射盲 更加可以理直氣壯呀

0:30-01:24 中間空白?剪咗咩片?邊個剪?有冇解釋,特別列車呢樣嘢.......裡面係咪有啲咩人唔出得鏡,打格囉,點解剪咗先

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2019-9-10 01:17 PM 發表

港鐵應該直接將全片無修改放上YOUTUBE,等全世界睇清楚曱甴做過D乜同方便警察拉曱甴。
對方律師教路,若cctv公開,會影響以後作為訴訟當晚被捕人士的證供有效性。所以對方用多種理由要求公開cctv.

引用:
原帖由 awongyuk 於 2019-9-10 01:21 PM 發表
0:30-01:24 中間空白?剪咗咩片?邊個剪?有冇解釋,特別列車呢樣嘢.......裡面係咪有啲咩人唔出得鏡,打格囉,點解剪咗先
問吓D甴曱打爛咗幾多CCTV先

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2019-9-10 01:17 PM 發表

咁樣係會影響日後作為程堂証供。

引用:
原帖由 lamltt2 於 2019-9-10 01:19 PM 發表
根本無中生有 姓屈
單眼女單野又係 曱甴去圍醫院未 公開份醫療報告啦
如果真係差人射盲 更加可以理直氣壯呀
我敢保證就算警察攞到單眼女醫院份報告, 反對派都會話醫院做假/警察做假
而家香港既情況就係咁, 真可憐

其實要記者交出死人片先可以證明有人死,因為地鐵啲片都證明唔到無人死的。

引用:
原帖由 fn20172017 於 2019-9-10 01:28 PM 發表

我敢保證就算警察攞到單眼女醫院份報告, 反對派都會話醫院做假/警察做假
而家香港既情況就係咁, 真可憐
同64一樣,老屈天安門廣場大屠殺屈足30年。
就算有晒人證物證證明天安門廣場冇死人都一樣照屈。

點解而家香港指控人唔洗比証據,反而要對手證明清白咁奇怪嘅

講乜播乜班甴曱都唔會信架,班甴曱根本就係要出黎破壞黎掩飾佢地內心失敗惑同無將來既灰暗

點澄清都無用,曱甴明屈,愚民無腦,點都照信。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]