• 瀏覽: 471
  • 回覆: 7

要求制裁暴徙背後金主: 你減除

回應李嘉誠 林鄭:違法行為會依法追究

被問及長和系資深顧問李嘉誠早前表示,希望執政者對未來主人翁網開一面的言論。
但林鄭月娥強調,任何違反法治行為都不應支持,違法行為會依法追究。

新聞來源連結:
https://www.thinkhk.com/article/2019-09/10/36418.html

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2019-9-10 10:34 AM 發表

要求制裁暴徙背後金主: 你減除

回應李嘉誠 林鄭:違法行為會依法追究

被問及長和系資深顧問李嘉誠早前表示,希望執政者對未來主人翁網開一面的言論。
但林鄭月娥強調,任何違反法治行為都不應支持,違法行為會依法追究。
...
任何違反法治行為都不應支持,違法行為會依法追究!!

特赦?網開一面?留返比狗棺做。狗棺遲遲唔將曱甴落鑊,最後可能想一次過放嗮,狗棺大清算都唔會等太久。

引用:
原帖由 cll4793 於 2019-9-10 10:47 AM 發表

任何違反法治行為都不應支持,違法行為會依法追究!!

特赦?網開一面?留返比狗棺做。狗棺遲遲唔將曱甴落鑊,最後可能想一次過放嗮,狗棺大清算都唔會等太久。 ...
要搞掂背後金主先

林鄭成日話違法一定追究?  佢地而家日日玩破壞...追究D咩呢

消滅 你減除

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2019-9-10 10:53 AM 發表
林鄭成日話違法一定追究?  佢地而家日日玩破壞...追究D咩呢
追究邊個食左十四歲條女

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2019-9-10 10:53 AM 發表
捉左千幾隻曱甴,狗棺押後唔判,吹得佢漲咩?元朗白衣人,坐緊監啦又唔使押後?

引用:
原帖由 cll4793 於 2019-9-10 11:12 AM 發表

捉左千幾隻曱甴,狗棺押後唔判,吹得佢漲咩?元朗白衣人,坐緊監啦又唔使押後?
司法必須獨立

主題標籤 #林鄭月娥
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]