• 瀏覽: 63,275
  • 回覆: 871
  • 追帖: 1
+26

引用:
原帖由 tinlong 於 2019-9-10 04:10 PM 發表

中央冇香港都有深圳,珠海,前海, 俾你威脅到, 就永不返身.
攬炒, 你估班暴徒,曱甴唔死呀!? 不過要我地500萬市民陪葬.
你講得無錯 李嘉誠都有兩個仔
你唔比贖金 咁大公子一早歸西啦

個局已經擺左出黎

1 懲治暴徒 香港人一齊攬炒
2 交贖金 討價還價 解決問題

你咪支持中央! 犧牲香港 其餘香港人一齊攬炒陪葬! 人地李生長和集團 早係英治時期 已經睇準機會 攻城掠地 面對悍匪張子強 一樣運籌帷幄 化險為夷 多年成績有目共睹

因為d 蠢人掌權 你藍絲有咁既頭腦 你就做長和主席啦! 

支持警方嚴正執法 宿清奸黨 秋後算賬! 咁就玩多一年半載先啦! 玩到冇人出黎為止! 玩到老解出黎平亂 玩到歐美制裁香港 玩到香港失去國際金融中心地位 玩到新加坡取代香港 

唔緊要啦! 反正你藍絲咁鍾意大陸果套 早d行一國一制囉! 到時經濟大好 人工5-6千蚊人民幣 還掂都咁多大陸人擁黎香港囉 唔L駛排隊過關咁麻煩 淘寶買野又免運費 買樓又可以用大陸個價黎買 唔駛分大陸妹 港女 大家都係中國人嘛! 

到時唔駛搞150 單程證 又輸入內地專才 又一地兩檢 佢哋等緊呢日好耐喇! 迎接祖國懷抱 到時仲大把白牌車 Uber 合法化! 的士佬咪L出聲吊wo! 

引用:
原帖由 雨中疑惑的手背 於 2019-9-10 03:05 PM 發表

慈悲的超人
屈穎妍
香港人真的愛心爆棚,繼日前一班好心人在太子港鐵站為六條虛擬的死屍哭墳作法,今天又有善長出現。
香港首富李超人在出席慈山寺一個活動前發表了簡短講話,內容大致是這樣的:我希望香港人能渡過難關,希望年輕人能體諒大局,而執政者能對未來主人翁網開一面……為對方想一想,好多大事,可化為小事。
李超人在慈山寺的觀音像下說了一番寬恕之言,相信感動不少黑衣年輕人。這 ...
呢條八婆就收皮啦! 

你講燒佢長江中心 當年張子強綁佢公子要佢攞十億贖金 比定唔比?

今日示威者就係綁左香港攬炒 要你比贖金(五大訴求)比定唔比?

你條嗅西蠢閪 即係同張子強講 我一毫子都唔會比你 你休想威脅到我! 咁咪等收屍囉! 或者最後救到人質 都甩皮甩骨了

人地做到亞洲首富 判斷力 眼光 運籌帷幄 分析時局 英明決策 面對悍匪張子強 人地會走去報警咩? 贖金經過討價還價後都照比 公子安然無恙! 而家做埋長實接班人

呢d咪做大事既人囉! 好 你咁支持中央丫嘛 咁中央又唔係得一個仔 犧牲香港囉! 你懲治到示威者 不過平息風波後 香港已經大傷元氣 面對歐美制裁 外資流失 到時睇下點「影響經濟」

黃絲攬炒團隊已準備就緒 李嘉誠已教埋你中央要點解決! 唔得wo 張子強呢d悍匪 絕不能屈服! 咁就殺人質啦!中央根本冇選擇 正如當年李嘉誠面對張子強談判 你唔比贖金咩? 李澤巨必死無疑 最終你拉到張子強打靶 又如何? 全香港人陪葬之嘛! 

當年張子強被大陸打靶你又唔話網開一面,佢重無辜喇香港法庭判佢無罪返到大陸就要槍弊,連漢奸李柱命都提出修訂逃 犯 條例法案香港人要送返香港審呀

引用:
原帖由 半夜默默的臂彎 於 2019-9-10 06:14 PM 發表
當年張子強被大陸打靶你又唔話網開一面,佢重無辜喇香港法庭判佢無罪返到大陸就要槍弊,連漢奸李柱命都提出修訂逃 犯 條例法案香港人要送返香港審呀 ...
張子強夾住李澤鉅 李嘉誠照比贖金 冇報警

後來張子強再犯下其他案先比大陸打靶 郭家其中一個都比佢綁過!

李嘉誠叫你妄開一面 就係佢地有人質在手丫嘛

你唔肯 咁咪繼續囉! 3個月喇 你睇到有出路咩? 老解 武警 仲唔出黎? 你係唔比贖金 就唔該快d 出老解! 唔好係中間拉鋸! 

攬炒團隊已就緒 我唔認為除左出老解 有乜辦法解決? 你又唔肯跪低 你老母你就出老解戒嚴啦! 等乜L野?

你自己都知出老解後果係乜 咁你就讓步啦! 你又唔讓步 又唔出老解 叫人收手! 係咪onL9?

即係你叫張子強 我報左警喇 你走唔甩嫁喇 好放返我個仔! 我唔會比一毫子贖金你

你估李澤鉅有冇命活到今時今日?

提示: 違規內容已被屏蔽
有寬恕與慈悲之心,在施與之前,都要看到領受者,實質上是否已停止一切惡行,並已覺悟前非、欲想改過自身,重新出發,才可以作出施與考慮。

惟市內仍然烽煙破壞四起、惡毒歪理依舊漫天,幾慈悲的佛祖,都不會妄下此言詞呢?

《西遊記》書中的聖僧,都要待孫悟空停止暴行,才停止去唸緊箍咒呢!

超人有慈悲和寬宏大量之心,喺咪要先呼籲暴民停止暴力,才考慮當局去寬恕嗎?

引用:
原帖由 你封我唔到 於 2019-9-10 08:19 PM 發表

你老母就係大陸豬!
996生活如何呢?

引用:
原帖由 你封我唔到 於 2019-9-10 08:59 PM 發表

你條五毛狗打手又開工搵狗糧
打錢回鄉啦!

引用:
原帖由 你封我唔到 於 2019-9-10 08:59 PM 發表

你條五毛狗打手又開工搵狗糧
996生活如何?今個月有幾多加班費?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]