• 瀏覽: 63,387
  • 回覆: 871
  • 追帖: 1
+26
97年佢賣嘉湖山莊,人地負資產,佢就叫人守合約精神,佢又唔網開一面?

暴徒會係未來主人翁?可悲既社會

引用:
原帖由 hanabi221 於 2019-9-9 06:03 PM 發表
逆權運動踏入第三個月,本港首富李嘉誠繼上月中在刊登「黃台之瓜,何堪再摘」及「反暴力」廣告後,昨日首度開腔發言,希望執政者能對示威者網開一面。...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/vdo/20190909/720pix/1568022033_4f5d.jpg

李嘉誠昨日(8日)於慈山寺出席活動時,發言指「香港好多年好多年,除咗二次 ...
算把啦!李嘉誠身住中國香港但係又咁多大投資在西方大國,左右做人難,又點會敢講出真相呢?

呢單野佢隨時有份

香港有錢佬最撚奸係佢,班廢青做咁多衰嘢唔使還呀,我如果供緊你層樓斷供嘅話你係唔係叫銀行唔好收返先?如果係我支持你講法,做唔到就收聲啦,>><<1假人假意!

成哥現在話比香港人知,你班癈青再搞錯去,到時你班人係街做哂乞食,不用再讀書,因為你地個個都乞米

果然大智慧

只有共狗畜牲批評李嘉誠!

引用:
原帖由 hanabi221 於 2019-9-9 06:03 PM 發表
逆權運動踏入第三個月,本港首富李嘉誠繼上月中在刊登「黃台之瓜,何堪再摘」及「反暴力」廣告後,昨日首度開腔發言,希望執政者能對示威者網開一面。...

李嘉誠昨日(8日)於慈山寺出席活動時,發言指「香港好多年好多年,除咗二次 ...
李嘉誠可以去食米田共

就算唔啱聽,都支持你!

引用:
原帖由 大地之翼 於 2019-9-9 11:54 PM 發表
呢單野佢隨時有份
擺明條仆有份搞亂香港啦!
真正嘅出錢、岀力,依架仲講到出口

綱佢老母

退一步,大家海闊天空,老人家真正是大智慧,大家應當多加心思,諗吓嗰中道理,何必去到大家都無彎轉呢?

引用:
原帖由 天鷹仔 於 2019-9-9 06:19 PM 發表
誠哥賺盡香港人每人一分一毫,真係貓哭老鼠假慈悲
係對香港人好就起返d俾人住既屋先講啦
不過我都支持特赦部分罪名較輕的示威者,但捉晒煽動佢地的人,二來不追究警方責任,咁先對香港好 ...
唔係特赦,係假如甲由篤出上一層判頭,可以減刑

反送中幕後黑手
佛口蛇心

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]