• 瀏覽: 63,392
  • 回覆: 871
  • 追帖: 1
+26
林鄭當日唔肯被佢拉去同王志文握手
再加上反送中對佢同所有有錢佬好大影響
所以佢一定要林鄭死
而家玩得太大
咪走出來講野囉

引用:
原帖由 whitepig88 於 2019-9-10 11:25 AM 發表

講呀on9仔,所以話曱甴腦裝屎,佢只係靠老江背後撐L住,兩條都聞到棺材香,死番狗登啦仆你個臭街
老江?

李嘉誠發跡 係港英政府時代
一個華人商家 成功收購英資四大洋行 和記黃埔

後來再收購英資四大洋行 怡和置地部分業務

回歸前 李嘉誠獲鄧小平親自接見 承諾五十年不變 個個走佬撒資 李嘉誠反而注資大陸投資

咁多年來李氏眼光有睇錯過? 我剩係知777坐特首個位 2年就整獲咁結! 上屆689 李鋌唐營 結果梁振英就整獲佔中

老江影響力都係李氏發跡後既事

老懵懂

幫助
引用:
原帖由 hanabi221 於 2019-9-9 18:03 發表
逆權運動踏入第三個月,本港首富李嘉誠繼上月中在刊登「黃台之瓜,何堪再摘」及「反暴力」廣告後,昨日首度開腔發言,希望執政者能對示威者網開一面。...

李嘉誠昨日(8日)於慈山寺出席活動時,發言指「香港好多年好多年,除咗二次 ...
有幫助
https://youtu.be/OYbCpFnyEwI???

引用:
原帖由 tinlong 於 2019-9-10 11:15 AM 發表
你老懞佐呀!? 小你老母!
班暴徒,曱甴打撚爛你間長江中心及慈山寺, 你又唔同講法叻.
當年張子強 綁左佢大公子 腰纏炸彈 直接上李府問李嘉誠攞贖金! 比定唔比?

話你蠢人就係蠢人

示威者 即係張子強 綁左香港 腰纏炸彈(攬炒)問中聯辦攞贖金(五大訴求)

當年張子強開價十億 討價還價後 當然唔係比足十億 但仍然令大公子冇穿冇爛

李嘉誠當然可以報警 搵警方去捉張子強 但係佢個仔就唔會活到今日啦!
暴徒坐十年 香港攬炒! 你咪唔好比贖金 

人地李生一眼就睇到個局要點拆
人地意思係 叫執政者顧存大局 比贖金啦!

中國政府如為所謂國家尊嚴 中央權威 乜乜柒柒
咁就等攬炒啦! 還掂佢地等你老解出黎好耐了

你林鄭唔放生 咁示威者要冇事 就得一條路 武裝起義 推倒政權! 投降等坐監? 迎戰仲有機會 咁你會唔會投降呀?

3個月前 你八婆撒回 已經唔會引起時代革命

李生比哂貼士你 贖金加碼 否則咪張子強咁引爆炸彈 大家攬炒囉! 還掂都坐十年 唔爭在啦! 佢哋坐十年 有你藍絲陪佢地衰足十年 

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2019-9-10 02:15 PM 發表

當年張子強 綁左佢大公子 腰纏炸彈 直接上李府問李嘉誠攞贖金! 比定唔比?

話你蠢人就係蠢人

示威者 即係張子強 綁左香港 腰纏炸彈(攬炒)問中聯辦攞贖金(五大訴求)

當年張子強開價十億 討價還價後 當然唔係比足十億 但仍然令大公子冇穿冇爛

李嘉誠當然可以報警 搵警方去捉張子強 但係佢個仔就唔會活到今日啦!
暴徒坐十年 香港攬炒! 你咪唔好比贖金

...
林鄭肯,中央都唔肯.
有咗第一次特赦, 以後陸續有來, 永冇休止.
家下尾鷹呆等就睇到呢點, 想屈香港.
迫中國屈股.

未來主人翁是北京

引用:
原帖由 hanabi221 於 2019-9-9 06:03 PM 發表
逆權運動踏入第三個月,本港首富李嘉誠繼上月中在刊登「黃台之瓜,何堪再摘」及「反暴力」廣告後,昨日首度開腔發言,希望執政者能對示威者網開一面。...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/vdo/20190909/720pix/1568022033_4f5d.jpg

李嘉誠昨日(8日)於慈山寺出席活動時,發言指「香港好多年好多年,除咗二次 ...
首富正式宣佈同毒果蛇鼠一鍋。

未來主人翁係理性嘅年青人。不是暴徒。

引用:
原帖由 tinlong 於 2019-9-10 02:29 PM 發表

林鄭肯,中央都唔肯.
有咗第一次特赦, 以後陸續有來, 永冇休止.
家下尾鷹呆等就睇到呢點, 想屈香港.
迫中國屈股.
咁就係張子強腰纏炸彈 去李府講數一幕
中央係李嘉誠 示威者係張子強

比唔比贖金? 唔比贖金 張子強拉去打靶
但李家公子必定陪葬 (攬炒)

李嘉誠意思好清楚 唔係比足十億 就某d 唔係太難既訴求 如獨立調查委員會 特赦義士 做條件交易 否則香港必定攬炒! 3個月喇 繼續唔好比贖金 玩多一年半載 玩到金融中心都冇埋 玩到救返個仔出黎 斷手斷腳 繼續企硬! 件事唔會解決!

你藍絲咪繼續吊 黃絲繼續玩 一年半載都仲玩緊 大家都知攬炒姐 中央顧全佢既權威同面子 不過香港受損程度去到邊呢? 一齊攬炒啦!

引用:
原帖由 hahawin@ 於 2019-9-9 10:06 PM 發表
佢敢請曱甴至講啦, 除時要你長和全線被罷工, 放氧氣(如果有), 回應分身家訴求....
慈悲的超人
屈穎妍
香港人真的愛心爆棚,繼日前一班好心人在太子港鐵站為六條虛擬的死屍哭墳作法,今天又有善長出現。
香港首富李超人在出席慈山寺一個活動前發表了簡短講話,內容大致是這樣的:我希望香港人能渡過難關,希望年輕人能體諒大局,而執政者能對未來主人翁網開一面……為對方想一想,好多大事,可化為小事。
李超人在慈山寺的觀音像下說了一番寬恕之言,相信感動不少黑衣年輕人。這些日子,看到千多名同路人被警方拘捕,他們開始膽戰心驚;看到國泰航空公司一個一個同路人被炒魷,他們開始步步為營;有年輕人過關回內地被查手機,他們也開始在網絡上鏟除歷史、掩飾過去……。
但首富今日網開一面之言,直如收到特赦令,老實說,作為香港權傾一時、富甲一方者,「執政者為未來主人翁網開一面」這句話,或多或少有點「不如特赦暴徒」的意味。
對犯罪者網開一面,我的理解,除了特赦,沒有其他。至於「未來主人翁」如果是指暴徒的話,我想,沒有多少香港人會認同。
假如這些「未來主人翁」砸爛你的慈山寺、推倒你的觀音像、燒毀你的長江中心……你會不報警、不追究,阿彌陀佛,網開一面嗎?你會大發慈悲,請他們進你的和黃、長江、港燈、百佳當員工嗎?這些年輕人都是未來主人翁啊!
又或者,你明知他們的憤怒是因為買不到樓、對未來沒希望,你會把長實樓減價放售嗎?如你所言,「一人行一步,為對方想想」,可以嗎?
今日香港人均居住面積只得一百六十一呎,申請公屋要排五年。香港超過二十萬平方米的可開發住宅用地,主要掌握在四大地產商手中,而領頭的,恐怕就是李先生你的地產王國,即是說,解今日香港土地之困、年輕人之苦,如果有李先生一念之仁,也許已能成一半事。
黃台之瓜,摘了就摘了,觀音像下,承諾為未來主人翁做個慈悲的地產超人,可以嗎?

李生終於表態埋位。
一世英明,臨尾先留低d污點。可惜

引用:
原帖由 天鷹仔 於 2019-9-9 06:19 PM 發表
誠哥賺盡香港人每人一分一毫,真係貓哭老鼠假慈悲
係對香港人好就起返d俾人住既屋先講啦
不過我都支持特赦部分罪名較輕的示威者,但捉晒煽動佢地的人,二來不追究警方責任,咁先對香港好 ...
係吖!叫佢慈悲啲,放啲樓免費俾年輕人住,另外,如果長江中心俾人放火,叫佢放過啲暴徒,唔好報警

超人學佛甚深,眼見香港當前呢個死局,作為一個慈悲虔誠的佛教徒,忍唔住都要企出黎講一番真心話,勸喻執政者及年青人互相體諒,用慈悲來體察別人的心,萬事有因,寛恕解怨,只有互相寛恕,一人退一步,才能化解當前死局。

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2019-9-10 03:02 PM 發表

咁就係張子強腰纏炸彈 去李府講數一幕
中央係李嘉誠 示威者係張子強

比唔比贖金? 唔比贖金 張子強拉去打靶
但李家公子必定陪葬 (攬炒)

李嘉誠意思好清楚 唔係比足十億 就某d 唔係太難既訴求 如獨立調查委員會 特赦義士 做條件交易 否則香港必定攬炒! 3個月喇 繼續唔好比贖金 玩多一年半載 玩到金融中心都冇埋 玩到救返個仔出黎 斷手斷腳 繼續企硬! 件事唔會解決!

...
中央冇香港都有深圳,珠海,前海, 俾你威脅到, 就永不返身.
攬炒, 你估班暴徒,曱甴唔死呀!? 不過要我地500萬市民陪葬.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]