請繼續理性討論,謝謝。



引用

被引用(26)
大叔有沒有新的推測?期待期待


林鄭兩邊不討好,幾時落台?中央幾時出手?


大叔,老美几屎先爆煲呀..........................


支持,報到先!大叔!


引用

支持


引用

啱啱新聞話g瘋又俾警察拉左⋯一陣班曱甴集完會會唔會又開花火大會


大叔,你咁樣搞法,我點追呀?


話咁快到第五版


引用

我以為香港真係被美國佔領咗!

我是中國人,支持香港警察嚴正執法



附件

31B1FC4F-A825-4E5D-AF6E-3353E9D23240.jpeg(226.1 KB)

2019-9-8 04:03 PM

31B1FC4F-A825-4E5D-AF6E-3353E9D23240.jpeg

美國領事館人員的無奈

借圖



附件

F0DAC144-3CDC-49FC-8386-ECCD8F4DEB1B.png(1.11 MB)

2019-9-8 04:05 PM

F0DAC144-3CDC-49FC-8386-ECCD8F4DEB1B.png

最近,我去咗fb帝吧(大陸一個討論區)留言寫文。覺得好好笑,班暴徒成日話中國內地咩都唔知,無自由,中央唔比佢哋了解香港...

簡直笑話,每一日大陸同胞坐看直播,任何頻道都有,就係唔會睇毒果。大陸人全場直播睇足全部,了解香港暴徒不會比我們香港人小。

大陸人有痛心我們,有同情我們...但有一點,大陸同胞都會想著一件事,就是不希望中央幫我們。

他們認為這些事情是香港人問題,我們過於驕縱,經營得到中央優待,但卻不回報,現在怎至出現漢奸,賣國賊,大部份支持中央的卻沉默應對,所以中央不應該出手。即使出手,亦應該要我們有實際行動才會支持。

大叔,你的估計是正確,各位要有心理準備短時間內中央是不會出手,如果想加快出手進程,有支持政府示威行動應該要出來,不能再縮



大叔,比d啟示、見解。


引用

追到氣咳


引用

得唔得,換回位置你結婚,全香港人都去賀你,送你幾千億,幾萬萬億,你認為好不好?也許你還年輕,過十年後你會後悔今天做的事。政治不是每個人都可以玩的,何必被政治人物利用呢?平民百姓生活安定更可,誰做總統也一樣。每個政治人物都是為自身的利益去陷害異己。現今美國總統也是一樣,他的手下全是自家人你明白嗎?美國何來民主呢?除非你想做總統,如果不是何必被人利用呢?平民百姓何必要對害呢?人要生活就要工作,在工作中有些事是身不由己。放下吧!年輕人…