• 瀏覽: 676,917
  • 回覆: 105
  • 追帖: 283
引用:
原帖由 ckm 於 2019-9-10 10:50 PM 發表

我樓下今日10點無晒聲氣,有人話轉咗9點,好似有人叫過,但都係無乜聲氣嗰隻
唔怪之得九點樓下有人狂嘈,同埋尋晚海麗邨有社區主任報警捉九叫人士

要解決問題,應該先認清左問題的精結,然後再將佢拆解,這樣任何便很易解決

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 歸去來兮 於 2019-9-11 01:36 AM 發表

爭取到店主倒閉可能佢都話無事! 其實情況真的會很快惡化
出鏡梗係要死撐,唔通話我撐錯人咩…佢唔怕曱甴揾佢尋仇,當佢真係執的時候就唔會咁講

要解決問題,應該先認清左問題的精結,然後再將佢拆解,這樣任何便很易解決

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 33Chris 於 2019-9-11 10:16 AM 發表

講呢啲嘢嗰啲就真係最戇居,如果係咁,要佢哋而家開始即使同所有曱甴反枱囉。 叫泛民同曱甴割蓆囉,佢地又唔肯割蓆呀,完全自相矛盾
割又死,唔割又死,割左就俾人圍攻,包括所謂和理非,因為俾人話為選票做野,但唔割就有機會令泛民鐵票都失去埋,但應該會少機會發生

引用:
原帖由 鬼屋深情的駱駝 於 2019-9-11 10:15 AM 發表

歐美國家成日係度自恃高貴咁攻擊中國係無信仰既民族,我呸,明明係呢d人對中國歷史知之甚少,中國人一直有信仰,仲五花百門,開放過d淨係識斂財同性侵小朋友既人多多聲。而且佢地擺明有私心,想借宗教之手去玩弄政治,中國人先唔會上你地當 ...
道教佛教唔叫係信仰,不過唔係信奉佢的神姐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 HKURubbish 於 2019-9-11 10:37 AM 發表

我細過都同你一樣,雖然唔係反中,但覺大陸又窮又落後。直至97後,多了返大陸,當時大陸已開放19年,雖然未叫做一個發達城市,但同80年代已改變好多。睇住大陸不斷發展,我先真正明白何謂國家規劃,咩叫做大眾利益。如今我勁支持阿爺。 ...
唔好講笑,一個月內去左台灣同大陸,發覺簡直天壤之別

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2019-9-11 12:57 PM 發表

預咗啦
法官對黃絲特別鬆手
呢單野發生左好耐,差不多幾年前的事

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2019-9-11 02:07 PM 發表

又搞乜呀?特首
網名都話左你聽,難道你是相信?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 逑求奇 於 2019-9-11 02:01 PM 發表

佢哋最擔心嘅係焦土派嘅個新字頭,如果搞得起會吸走大量年輕票,到時真係黃台之瓜…
咁就一定分緊的票源,係多定少同埋有沒有流失或增長姐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2019-9-11 02:07 PM 發表

又搞乜呀?特首
http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1588926/即時-港聞-修例風波-傳政府宣布成立調查委員會-消息指並無其事

引用:
原帖由 annwong 於 2019-9-11 02:17 PM 發表

林鄭太鬼, 好難令人相信佢企得好硬
可能又重申話修例已撤回呢

引用:
原帖由 後天平平手機 於 2019-9-11 02:32 PM 發表

我唔信會再跪
阿爺話到明要嚴懲,佢咁膽放生,或者研究成功可以加多警隊執法能力的法例,咁啱又唔開記招

引用:
原帖由 coniie 於 2019-9-11 02:41 PM 發表

王維基黃到出面,當時真係勁支持唔俾牌佢
王維基一條頻道俾爛傳媒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jandm 於 2019-9-11 05:00 PM 發表

聽新聞,已經有人質疑范鴻齡
傳范鴻齡接任醫管局主席 郭家麒質疑對醫療缺乏認識
有報道指,商界出身、曾任中信泰富董事總經理的71歲范鴻齡將在12月接任醫管局主席。公民黨立法會議員郭家麒表示,對這個任命有極大保留和憂慮,他指范鴻齡加入醫管局大會不足一年,對醫療體系和醫管局運作缺乏認識,公信力不足。
郭家麒質疑,范鴻齡在醫護人員士氣低落情況下,未能帶領醫管局重新出發,質疑政府今次的決定有政治目 ...
當年醫管局都試過會計佬揸旗

引用:
原帖由 2006Win-Cat 於 2019-9-11 06:10 PM 發表

yellow人數around 50萬
人數呢家野,正如大叔講,講一百幾十次都無定論,可以突然上升亦可以突然下降,反而研究下幾多係泛民鐵票可能仲多答案,個人估計下次選舉可能:3建制,4傳統,3焦土
亦可能係4建制,3傳統,3焦土
更有可能係4建制,2傳統,4焦土

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cap07 於 2019-9-11 06:22 PM 發表

台灣嘅環境,同廿年前一樣;但深圳/廣州呢⋯⋯不進則退就係咁(記得廿年前第一次去台北,發覺點解咁似大陸嘅~)
我同屋企人最近返廣洲火車站,佢勁讚企理左好多

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]