• 瀏覽: 711,276
  • 回覆: 286
  • 追帖: 273
+537
引用:
原帖由 烈火雄雄 於 2019-9-9 05:20 PM 發表

師姊唔得架,如你有事暴徒都可能會當左你係佢哋嘅義士架。
咁如果好似佢哋而家傳緊911嗰啲嘢, 如果真係一個唔好彩, 咁都冇辦法o架喎

引用:
原帖由 mrpossible 於 2019-9-9 06:21 PM 發表

微博冇得刪
其實而家去鴻福堂官博下面啲評論全部都鬧緊,不過我啱啱先知原來左單奴都係今次嘅金主之一嚟

引用:
原帖由 33Chris 於 2019-9-9 06:25 PM 發表

我覺得係衰"不當言論"四個字囉。 如果鴻福堂純粹話唔鼓勵員工係當值期間表達個人政見,應該冇事嘅。 典型公關災難。
其實到底係上面管理層嗰班黃,定下面做嘢尤其公關嗰啲出問題,點解成日都搞到變關公災難,二哥真係好唔得閒

引用:
原帖由 籠中理性的馬 於 2019-9-9 06:45 PM 發表

所以話,做生活就唔好攪政治,支持曱甴,攪中國,又想賺中國錢,有無咁理想呀,白痴!
其實香港啲企業政治覺悟真係唔高,睇佢哋呢方面鑊鑊都搞到公關災難就知,要做生意本身就唔應該站隊,而且壇嘢搞咗幾個月,形勢已經好清楚,香港都唔係冇人支持警察,你講啲咁嘅嘢,唔止得罪咗大陸14億市場,連香港其他支持警察嘅市場都得罪埋,唔係咁天真以為單靠嗰200幻人可以養得起一個牌子吓嘛?

引用:
原帖由 Q仔bb 於 2019-9-9 07:01 PM 發表

證明歷史不斷重複,人類永遠唔識得係歷史中吸取教訓

最早有吉野家,寶礦力
到最近就有大班,美心
美心冇嘢喎,不過真係好蠢,自己閂埋門講咪算囉,你咁公開實瀨嘢

引用:
原帖由 ilrl 於 2019-9-9 07:20 PM 發表
暴動都玩咗近三個月

警察某個程度上捱打狀況

班禽獸爪牙去到十來歲細路 甚至去到小學生
製造一批娃娃兵

班細路一旦被灌輸暴力解決一切嘅思維 將來未必教返佢哋入正途

依批人成為一個計時炸彈

我或者諗得過於負面極端

但諗唔有咩可行方法

對佢哋而言 hea* sh**或者係一種解脫 ...
頭先先睇到有一單教壞細路,父母都藍,佢帶個K3仔去面試小學,個仔响面試嗰陣講咗句警察係壞人,嚇鬼死佢阿媽,後尾問阿仔邊個咁教佢,佢話係面試班啲老師,個小朋友先得5歲,咁樣靠害法

引用:
原帖由 drowi2001 於 2019-9-9 07:38 PM 發表

面試得幾多時間都要貫腦,入去讀死緊
個阿媽中途拉咗個仔走,唔打算入嗰間學校

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2019-9-9 07:38 PM 發表
今日發生一件有趣嘅事
話說我在銅鑼灣時
有個中年人問路
我答完,佢就開始講有個女仔去過
示威,跟住上大陸,就冇回過香港
不斷重複,我話有嘢做離開
佢再揾其他人講,有個女人比佢講到入迷
信咗,跟住個女人在哭
我心諗咁都信冇撚嘢下話
個男人黑黑實實,感覺上係台灣人
大國搏弈,真係冇錯,即係有一班人在街頭做洗腦活動,大家見到要小心
因為我出聲係發覺佢地唔係一個人
安全緊要,今次唔係美國台灣死
就係香港死 ...
我响毒菜上台前去過一次,嗰次應該會係最後一次,我就算窮遊都唔會揀台灣

引用:
原帖由 alibabala 於 2019-9-9 07:40 PM 發表

神劇
二營長,你他娘的意大利炮呢,給老子拉上來。
我的團長我的團評價好似都好好,師兄有興趣都可以睇吓

同埋今日返工,我估個中環站應該爛咗1/3或者一半,最少我經過嘅嗰邊完全冇事

https://m.weibo.cn/6483351451/4414242964714745

請問有冇人睇過呢個?
可以去佢哋微博支持吓

引用:
原帖由 bobo_wong 於 2019-9-9 07:51 PM 發表

我本來諗住將來環島遊一次,而家罷去。

仲有約幾千hkd ,台幣要換返佢先。
我早就將剩咗嗰啲呆幣換返港紙,嗰陣本來諗住毒菜上場之後會有一排唔再去就先換返,結果佢班賤人搞香港,以後仲更加唔使旨意我再去,我自己同自己講,以後台灣品牌同產品,能免則免,一分錢唔使落去

引用:
原帖由 Q仔bb 於 2019-9-9 08:06 PM 發表

我想講,做生意的,尤其係大陸有生意,亂講野,就係自取滅亡
例那些例子,一正一反,高下立見
呢個係肯定,你要站隊就唔怪得人哋

引用:
原帖由 alibabala 於 2019-9-9 08:14 PM 發表

品牌無國界、但生意人有國家、
歡迎頭鐵的一個個來撞
唔不撞南牆心不死,唔見棺材唔掉淚,其實真係好蠢,不過唔關我事,睇到佢哋瀨嘢都幾心涼,作為一個人,確實係唔應該首鼠兩端嘅

引用:
原帖由 big3624 於 2019-9-9 08:19 PM 發表

最正係曱甴打爛晒 mtr 近終審法院嗰面
係啊,不過啲官都唔搭地鐵㗎啦,都未必睇到啲曱衵呇嘅破壞力

引用:
原帖由 bobo_wong 於 2019-9-9 08:21 PM 發表

請問去邊換個價好D?
我就咁返銀行換咋

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]