• 瀏覽: 711,085
  • 回覆: 5
  • 追帖: 273
+537
報個到先

引用:
原帖由 meme00 於 2019-9-8 04:04 PM 發表

影衰中國人,呢班仆街又唔移民,求人搞自己國家,全世界祗有呢班人
就算國民黨時,呢班賣國賤人早都被軍統殺細

引用:
原帖由 ypcathychung 於 2019-9-8 06:04 PM 發表
就當我唔識死,黑衫攞雪糕筒堵路,我係佢走後把雪糕筒移開,過程沒人幫,但我之後覺得被人跟住,幸好今天跑馬,我行咗入投注站躲避。
師兄好嘢,如果再有人跟你,慢慢轉圈,等到轉彎位先伏佢

引用:
原帖由 ypcathychung 於 2019-9-8 06:51 PM 發表
暴徒係我屋企附近搞事,堵路,啲車走唔到,唔搬開就一直停係度,之後我係投注站企多咗一陣,扮買足球球賽,見外面無乜後生仔,同埋投注站要早收,我才行返屋企。
係,我承認我不自量力,我身上沒有任何防身武器,就算只有我一個人去搬雪糕筒,就算受傷我都不會後悔,(返到屋企我才發現我腳被割傷咗,瘀咗),反正我都嗰頭近,因為其實係兩個月之前,我發現我癌症復發,所以,危險既事情,留返俾我來。 ...
好人有好報,睇開少少,心情開朗少少,

引用:
原帖由 ing.baring 於 2019-9-8 09:43 PM 發表

放香薰俾佢地好無?講嘅人都on99
仲要加埋冷氣房,唔該

引用:
原帖由 藍色小魚 於 2019-9-8 10:35 PM 發表

諗諗下就算香港要死一次重生都唔緊
因為真係好謊謬
係一個甘豐衣足食既社會(當然唔係完美,係有好多問題)
居然有甘多政府內部媒體社工教育界仲有各行各業既市民都反對自己國家同選擇破壞自己既家甚至自己城市既經濟
而所有大學學生會居然無一個係企係自己國家既一面,並且成班人係毫無邏輯理性
仲要引外國政府干預香港
你話而家打緊仗政府貪污貪到仲係60年代就話者…… ...
洗腦有功,再加上太多香港人真繫心盲,以為一切都係應得。最好全民表決,唔想留係香港嘅黃人,自己離開香港,唔準再用中國香港護照

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]