• 瀏覽: 711,264
  • 回覆: 97
  • 追帖: 273
+537
引用:
原帖由 noeru0315 於 2019-9-12 03:06 PM 發表

全班得兩個學生正常
會唔會系反應慢左咋

引用:
原帖由 Mary妹妹 於 2019-9-12 04:49 PM 發表

英國現在挑戰民主最高境界, 脫是民主, 不脫也是因為民主。
笑到肚痛

引用:
原帖由 Mary妹妹 於 2019-9-12 05:04 PM 發表

我在英國看到報紙, 約翰遜寧願跌落 ditch(坑渠) 也要如期脫歐, 不過份報紙在馬莎貨架, 我唔好意思影相
very good,一定要脫,脫清光佢~

引用:
原帖由 howah20131217 於 2019-9-12 07:45 PM 發表

只怕阿爺打勝經濟戰,之後想保持勝利,唔敢對曱甴動真,怕又提供彈藥給曱甴。
反而輸左才豁出去而不顧一切
曱甴重要定經濟重要?你睇唔明定中央睇唔明?你幾次嘅留言,令我嚴重懷疑你嘅用心。

引用:
原帖由 ckm 於 2019-9-12 09:19 PM 發表

我1996年喺天安門廣場睇過1次,嗰時10幾歲,只係覺得好有型,同埋好凍,因為嗰陣係冬天。

現在再去睇,應該會係另一番感受
要帶小朋友一齊去。我咁大個最可惜係未去天安門廣場睇升旗同蹬長城,打算等小朋友大d帶埋佢一齊去。

引用:
原帖由 howah20131217 於 2019-9-12 09:59 PM 發表

師兄,我都想同化為曱甴, 這樣冇谷得咁辛苦。見到唱國歌都被打,真係谷到爆左。 可恨小弟仍有半點是非之心,不能同化為曱甴。 可能幾個月谷氣谷得太負面, 已怕阿爺真正放棄香港, 由她沉淪下去。
星期一成條路都係曱甴仔,又唔敢出聲, 好多人都已心理唔平衡。 大曱甴,仲係專業曱甴可以視而不見小曱甴惡行,這是最心寒的地方。 ...
可能你無所有留言都睇過,我之前都有留言自己都衝動過差d俾人打。你咁講我明白你感受,相信追大叔貼嘅好多都係咁。要慢慢自己調節,目前的確係反對派同曱甴得勢,呢個時候就要忍。當然中央出兵係最大快人心嘅畫面,但係後續要點處理同管治呢?我地係網上打幾隻字就話易而唔使諗後果,但作為執政者就唔可以意氣用事。總之目前個情形,只要無出現中央非出武力不可嘅事件發生,最好還係香港自己處理佢,當然,中央會係背後做嘢,國泰就好明顯一個例子。還有,大家都知道香港司法其實未回歸中央,要搞亦唔係咁容易,但呢次事件後,中央應該已經將班假髮人記左落黑名單了,會搞嘅,但唔會一時半刻搞得掂。最最關鍵還係擺平本地資本同外國勢力,至於檯面嘅曱甴,雖然煩,但其實不足為懼。

引用:
原帖由 Mary妹妹 於 2019-9-12 10:26 PM 發表

講得好, 我帶著艾艾和膠樽仔來贊
喂喂喂~隻豬明顯係大叔嚟嘅啵😏

引用:
原帖由 y98141 於 2019-9-12 10:48 PM 發表

有個post, 標題係"831醫院記錄"之類, 堅定相信太子有死人, 話消防講大話
_燈仔話太子死人, 即係唔信消防同醫管局, 睇佢地仲撐幾耐
伊家知道“天安門屠城”點嚟未😏

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]