• 瀏覽: 676,913
  • 回覆: 29
  • 追帖: 283
引用:
原帖由 ckm 於 2019-9-10 05:57 PM 發表

好明顯係鐘意大陸平靚正,著數想攞晒,但又驚大陸嗰套,最好大陸衰咗,又有香港人優越啲嗰種打飛機嘢,正宗「縮骨算爆老能土」
拎著數拎到盡,但又要扮高貴。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
今晚班曱甴攪緊大球場

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-9-10 08:22 PM 發表

佢地成班最怕就係篤灰。
黎緊我再舉報一d 人,成日扮和理非。實則佢自己唔敢做犯法野,但又勁讚心智唔成熟既靚妹靚仔做犯法野。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 TWSK73 於 2019-9-10 06:42 PM 發表

舉報佢!
我已舉報咗部分

回覆 引用 TOP

黃人多數係懶高調既人,所以容易識別。大家不要灰心,努力篤灰,總有一日呢班人需要為佢地犯法既行為負刑事責任。

回覆 引用 TOP

https://www.facebook.com/GetBritainOut/

,脫歐page,大家努力支持下

回覆 引用 TOP

觀察身邊黃人,佢地反社會既情緒,通常有以下特質:
有正常職業既和理非黃人→一係供緊層樓供到死死下,經濟壓力超大。一係欠緊大堆卡數,每個月都還緊partial payment。總之生活不如意,想搵人陪佢地,想攬炒。

社會底下層既黃人→覺得無將來,所以要攬炒。

引用:
原帖由 後天自信的膠樽 於 2019-9-11 09:53 AM 發表

遊行係興趣,返大陸玩係生活😂😂
當真係行緊急法或阿爺正式介入,所謂和理非遊行都係犯法

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 後天自信的膠樽 於 2019-9-11 10:15 AM 發表

年紀大左,經歷多多,先不得不佩服啊爺嘅好多決定,先明白治理全球最多人口國家嘅難處。無論外面點樣抹黑,都無法抹殺一個事實:短短40年,由一窮二白發展到世界第二,幫幾億人脫貧。當然,過程中一定有好多問題,但你無可否認,啊爺一直都有改進,尤其係今屆中央,令我由一個極度厭惡內地政治環境嘅內地青年,慢慢變成一個堅定嘅支持者,就反腐同環境政策,樓市政策,我就好buy,再加上外交上唔再一味忍讓,對自身利 ...
我細過都同你一樣,雖然唔係反中,但覺大陸又窮又落後。直至97後,多了返大陸,當時大陸已開放19年,雖然未叫做一個發達城市,但同80年代已改變好多。睇住大陸不斷發展,我先真正明白何謂國家規劃,咩叫做大眾利益。如今我勁支持阿爺。

引用:
原帖由 ridinghood 於 2019-9-11 10:49 AM 發表

你而家上內地,唔駛遠,只係深圳附近,已經令你發覺中國硬軟件已有不少超越香港,我見好多內地同胞已進步好多,質素好咗,只係較遠少少地方,發展慢少少,仍有待進步。 ...
細個時,人較天真。再加上殖民地教育,尚未明白阿爺既智慧。但人大咗,睇見阿爺將一窮二白既國家管理得井井有條,我先深深了解國家長遠規劃。民主國家無法長遠發展,因為當新總統上台後,就會推翻上一任既政策,無限輪迴。

引用:
原帖由 柔柔 於 2019-9-11 12:21 PM 發表

係呢件事發生前, 我只是一個渾渾惡惡的小市民(活在自己空間), 睇新聞才知..啊..原來今日解放軍有票去參觀呀...o...遲左/唔知有添...(但明明成日都好想去睇), 國歌剩係識"起來..起來.." 會睇內地綜藝..........回鄉証過晒期都無再補.............

但經過今次...我才發現原來自己咁愛祖國, 講真的...開始時都覺得一係阿爺唔要我地, 一係即一國一制 ...
柔柔,在太平盛世時,人係唔知自己對國家既感情。但當響有人威脅甚至係想破壞自己既國,大家先會發現自己到國愛國既心情,甚至好希望微小既自己為國家做一D 事。

淘大有曱甴攪事

引用:
原帖由 商界永恆的廁紙 於 2019-9-12 06:57 PM 發表

我今日突登去支持下好多國內年青專才
今日忙到顛,一
日成700個post。我都好想參與。

回覆 引用 TOP

曱甴現正在IFC攪事

引用:
原帖由 y98141 於 2019-9-12 07:31 PM 發表

比佢搞, 搞到越大越好
現場有舉手並大叫曱甴,成班立即成喪屍狂爆粗。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]