• 瀏覽: 710,862
  • 回覆: 40
  • 追帖: 273
+537
引用:
原帖由 樓上勇敢的主題 於 2019-9-12 12:17 AM 發表

感謝🙏🙏
我感謝師兄做得比我更多就真,也希望各位電郵支持李老師,社會中尚有為師者有如此風骨,理當讚揚!

引用:
原帖由 夢凡 於 2019-9-12 02:16 PM 發表
大家今個星期六淘大Giordano門口都會一齊出國歌,盡量出席,佢哋實過嚟對駡,大家幫忙企出嚟
大叔,唔好意思,借左你個post講, 我有一直睇依個post
請問師兄幾點啊?

引用:
原帖由 上環 於 2019-9-12 06:29 PM 發表
大家幫手支持檢舉香港電台,我檢左啦

屈穎妍籲讀者齊簽名檢舉RTHK
重奪香港人的話語權
焦點
HKG報與幫港出聲攜手發起「十萬簽名檢舉港台,撥亂反正,改邪歸正!」行動,並就此詢問人氣專欄作家屈穎妍的意見,屈穎妍快人快語回答記者:「我簽咗啦!」並呼籲大家一起參與:「香港電台一直是反對派的喉舌,請大家齊來表態,撥亂反正,重奪香港人的話語權。」

響應屈穎妍呼籲,請 ...
簽左!

引用:
原帖由 hkdotcom 於 2019-9-12 07:11 PM 發表

有d師兄激左小小...我都俾人話幫申紅A漂白...其實我都係講事實啫, 申紅A同我無親, 只係覺得太憑自己嘅感覺同流言而去批鬥會變左同曱甴無分別, 有好多公司而家係怕左曱甴,唔係優待曱甴 ...
講得岩,好似警署有未熟飯盒件事開頭都有流言係美心,我地唔好自亂陣腳俾一時既感覺影響左判斷
黎得呢度我相信大家都係有心理性討論既,有啲可能係一時之氣既留言黎啫,唔好太上心

引用:
原帖由 台灣消失的世界 於 2019-9-12 07:16 PM 發表
班曱甴唔係話911恐怖襲擊咩?
話唔定啲死者係我地肉眼見唔到的
好似太子站甘

引用:
原帖由 yhp1126 於 2019-9-12 09:36 PM 發表
太子站 孝子賢孫在燒衣
佢地既祖先都唔知會唔會報夢搵班人渣,分分鐘都無受過班子孫少少香火,仲走去拜外人勾結外國拆自己家園,如果我係當年有份上戰場保家衛國既先輩實報夢嚇死班人渣

引用:
原帖由 fhhfgjhh 於 2019-9-12 10:13 PM 發表

最直接係記者証由警方簽發
我都希望可以重整記者者制度
到時所有無官方記者證又埋警方身既,通通有權當阻差辦公!
其實應該話政府好多部門都要重整,真係有好多功夫要做,但如果要協調得好,一定要打通番哂所有經脈,至少唔好互拖後腿互咬
有時真係諗唔明白,唔中意政府咪入去改變佢囉,唔好淨係諗為左份糧先入去,呢一代真係甘多人有志氣既就一齊考入去帶一番新氣象出,我地始終會老去到時就係佢地接棒,做得好好睇睇我相信大家都支持既,如今自毀長城,莫講政府公營機構,普通公司未來會點評價呢一代既工作能力都係問號

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2019-9-12 10:32 PM 發表

其實人家出來只是唱好中國, 各有各唱, 為什麼要阻止他人表達自己? 說好的言論自由呢? 現在看到的只有牠們不停用行動打自己的臉. 多麼愚蠢的一班人. ...
佢地既言論自由只係保障自己
我可以襲警,但你唔可以支持警方
我可以反政府,但你唔可以撐政府
我可以打鑊你,但你唔可以還手
我可以周圍貼野甚至貼去你屋企,但你唔可以搣
我可以起你底,但你唔可以舉報

人渣就係人渣,個天有眼,我非常希望個啲愛滋傳聞係真,甘中意亂搞社會亂搞男女關係,就等天收左呢班人渣!

引用:
原帖由 y98141 於 2019-9-12 10:48 PM 發表

有個post, 標題係"831醫院記錄"之類, 堅定相信太子有死人, 話消防講大話
_燈仔話太子死人, 即係唔信消防同醫管局, 睇佢地仲撐幾耐
佢地甘唔信人,甘中意話人講大話
甘不如佢地組團離開香港
或者全部搬去個啲類似鬼洲螺洲既無人小島自己圍爐取暖把啦…

引用:
原帖由 後天自信的膠樽 於 2019-9-12 10:58 PM 發表

伊家知道“天安門屠城”點嚟未😏
簡直係世紀冤案,世事其實都好奇妙,
某啲人紀念64又同時身體力行平反64……

引用:
原帖由 PhotoEE 於 2019-9-12 11:02 PM 發表

重要出保証金5萬押金,如阻住警方執法,扣錢
仲可以設立黑名單制度,要有機制沒收或拒發或拒絕為記者證續期,無左官方記者證無得去採訪我睇下仲有咩傳媒留啲廢人係公司

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]