• 瀏覽: 711,227
  • 回覆: 13
  • 追帖: 273
+537
跟住送晒去關塔那摩灣拘押中心,佢哋先知道咩嘢喺黑獄。

引用:
原帖由 ypcathychung 於 2019-9-8 06:51 PM 發表
暴徒係我屋企附近搞事,堵路,啲車走唔到,唔搬開就一直停係度,之後我係投注站企多咗一陣,扮買足球球賽,見外面無乜後生仔,同埋投注站要早收,我才行返屋企。
係,我承認我不自量力,我身上沒有任何防身武器,就算只有我一個人去搬雪糕筒,就算受傷我都不會後悔,(返到屋企我才發現我腳被割傷咗,瘀咗),反正我都嗰頭近,因為其實係兩個月之前,我發現我癌症復發,所以,危險既事情,留返俾我來。 ...
善心有好報

引用:
原帖由 MS.TAM 於 2019-9-10 12:05 PM 發表
10217701 香港病得很重
喺病了,無奈是晤知幾時才康復。

引用:
原帖由 annwong 於 2019-9-10 04:56 PM 發表

痴孖筋, 剛剛又放一個去台灣讀大學, 辨方律師仲係大律師公會副主席添, 真係勁
不如用AI做法官,感覺比假髮人公平。

引用:
原帖由 上環 於 2019-9-11 12:49 PM 發表

佢地都無經曆過港英年代,點會明根本就分左白人係高人一等呢D野
有一個朋友講,佢認識一個香港大的年青白人,學歷差,97前想考警察,當年招募的同佢講,佢晤可以考警察,只可以考幫辦。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2019-9-11 02:54 PM 發表

呢間野以後唔使幫襯!
喺我會叫佢改單,無點呢兩樣嘢,晤改的話,有時間便報警察及海關,玩吓間黑店都開心,阻住佢做生意。

引用:
原帖由 jmjm06 於 2019-9-11 03:10 PM 發表

其實佢哋當中都有好多中立既,好似早排成曰話用食飯時間去抗議果班,都有好多話因為如果自己唔一齊去,怕會在工作上受排擠,而出去抗議
"唔一齊去,怕會在工作上受排擠" -- 呢D喺幫兇囉。

引用:
原帖由 金星木星 於 2019-9-12 10:33 AM 發表
tvb報道了,政府委任范鴻齡為醫管局主席
最好換埋個食衞局陳局長,黃到出汁,説醫護人員只利用午飯和休息時間靜坐表達意見,由此顯示醫護人員的專業,甚麼道理? 晤食飯,晤休息,真喺晤會影響醫療質量,我晤信囉!

引用:
原帖由 豬meme 於 2019-9-12 12:22 PM 發表

其實班醫護是受醫管局定醫管局管治?
醫管局就12月范鴻齡接任(不過佢係”攞飯焦分“嘅阿哥)
醫管局管轄的醫院嘅醫護,由醫管局管理,而醫管局是under食物及衞生局。
同時,食環署都是under食物及衞生局,再睇下食環處點樣管理xx牆,這位陳局長很黃。

引用:
原帖由 籠中理性的馬 於 2019-9-12 12:40 PM 發表

推翻共產黨,講吓都冚家剷啦,呢班屎曱甴都蠢唔晒,從無叫呢個口號 !
如果是返回文革時代,我支持推翻共產黨。但宜家國民豐衣足食,又有出國及移民嘅自由,點解重講推翻共產黨,真喺想中國好似伊拉克、利比亞等戰亂地方,民不聊生。

引用:
原帖由 艾萊尤利斯 於 2019-9-12 04:22 PM 發表

法庭被警方攞醫療報告,佢地已經有微言話香港冇法律可言,條女今日司法覆核,個官話要時間考慮,兩日後回覆,如果到時判佢輸,可能真係會去圍法院 ...
如果去圍法院,心情即刻回復開朗,鬱氣全消。

引用:
原帖由 zeroyy 於 2019-9-12 06:30 PM 發表

個網址開唔到?
我檢左,個網址開唔到,要入facebook,再入網址。

引用:
原帖由 LEE3509 於 2019-9-12 08:27 PM 發表

我們不是5毛!我只是是其是,非其非,不是盲撐!
就是討厭批鬥,有邊間公司冇黃人?有一個黃人就批鬥間公司學校,其實好恐佈!社會分化!甘攪,香港真係萬刧不復!你鬥我,我鬥你!所以藍絲開始係甘,其實真係同曱甴分別不大 ...
不同意,正常情況下,我十分討厭批鬥,但目前是兩方博弈,是需要比對方感覺到有壓力,有後果,正如大P冰皮,可能只有少爺仔一個是黃人。當然,可以甚麼都不做,等待大和解

引用:
原帖由 LEE3509 於 2019-9-12 09:24 PM 發表

大班底死,佢身份係太子!但之前哩到有ching批鬥美心,我就o咀,人地個掃地呀姐黃人,就話底制美心,其實好痴線,不分黑白
兩方博弈下,當然有爾虞我詐的事情發生,出現無辜被批判的公司,這便要睇 management 嘅 take side,智慧及管治能力

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]