• 瀏覽: 711,510
  • 回覆: 24
  • 追帖: 273
+537
引用:
原帖由 ilrl 於 2019-9-12 07:06 PM 發表

可唔可以直接啲close咗香港電台 慳返公尚帑 由中央電視台接手
中央電視台...是邊個部門負責? 跟埋一隊就得,.,,,起碼路線/口徑統一....

引用:
原帖由 goodfriend01 於 2019-9-12 07:06 PM 發表

我都入唔到😓
E到入....
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeiWLHx7Ao-IsJrBjFq1xNtLjCnPHXWyoSAJqmaTmHdZMN32w/viewform

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2019-9-12 07:08 PM 發表

攪咗
個ON.CC 直播
EEEEE.... 原來今日班乞衣都是去IFC 唱...? 定又是快閃?

引用:
原帖由 noeru0315 於 2019-9-12 07:13 PM 發表
消防佬你死喇,講唔到曱甴想要嘅答案,今晚就開拖去圍你消防局
...是先好...人地果到D 水喉噴射重勁個架車....

引用:
原帖由 ckm 於 2019-9-12 10:12 PM 發表

其實侵侵講到明,唔俾超越美國,呢個亦都係歐美大部分人既想法。

坦白講,預咗發展到某個地步,必定會預到歐美遏制呢個問題,只係估唔到係今時今日咁快啫 ...
所以中國一直一直都強調自己是不會稱強, 是要大家共嬴, 提出一帶一路來大家發展, 只是歐美大哥們, 睇法不同, 認為自己利益受制, 或者是習慣左做阿2,跟大佬風向.... E+ 咪又是要走去同中國貿易....

引用:
原帖由 後天自信的膠樽 於 2019-9-12 10:17 PM 發表

可能你無所有留言都睇過,我之前都有留言自己都衝動過差d俾人打。你咁講我明白你感受,相信追大叔貼嘅好多都係咁。要慢慢自己調節,目前的確係反對派同曱甴得勢,呢個時候就要忍。當然中央出兵係最大快人心嘅畫面,但係後續要點處理同管治呢?我地係網上打幾隻字就話易而唔使諗後果,但作為執政者就唔可以意氣用事。總之目前個情形,只要無出現中央非出武力不可嘅事件發生,最好還係香港自己處理佢,當然,中央會係背後做 ...
讀左咁多書, 又專業普通法, 如果有一日阿爺要用大陸法, 佢地會點? 邊到地方可以吸納咁多假髮/栗C....人工又高又有權力 ?

引用:
原帖由 魚之悠悠的游 於 2019-9-12 10:29 PM 發表
尼個行動要支持!10229621
...好似好多個.... 淘大/奧海城/ TST

引用:
原帖由 馬大少 於 2019-9-12 11:25 PM 發表
大家快啲去呢個極黃嘅港台節目FB,
留言支持警察,
已經好多兄弟姊妹去用支持警察嘅說話灌爆留言,
迫佢地三個黃主持明早要在節目中播歌比警察聽,
並讀出支持警察嘅留言。
齋睇留言已經好解氣!

https://m.facebook.com/174338322626278/posts/2656728021053950/ ...
..DONE... 唔知會唔會真是有歌聽....

引用:
原帖由 Chilie 於 2019-9-13 12:23 AM 發表

每個人都有功有過,冇毛伯伯當日嘅功又那有今日嘅中國呢?
以往嘅人物事件都係為了今日而出現和發生,何不懷念好的事物去感動一下,反而要記住唔好的令自己不能釋懷呢 ...
國歌歌詞都改過... 細個時是唱佢,

前進!各民族英雄的人民,
偉大的共產黨領導我們繼續長征。
萬眾一心奔向共產主義明天,
建設祖國保衛祖國英勇地斗爭。前進!前進!前進!
我們千秋萬代高舉毛澤東旗幟前進!
高舉毛澤東旗幟前進!前進!前進!進!

之後再改番現在版本《義勇軍進行曲》

引用:
原帖由 Chilie 於 2019-9-13 08:25 AM 發表

師兄厲害👍 新版本係因為唔想有個人崇拜的想法了嗎?
以我所知...現在版本就是=最原先果個, 有個時段改左D詞...即是我打出來果個,  點解改來改去, 就唔清楚, 可能同文革有關?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]