• 瀏覽: 711,192
  • 回覆: 33
  • 追帖: 273
+537
引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2019-9-9 08:42 PM 發表

某電訊公司,比人拆骨,值錢野全部私有化,股東血本無歸,就知道有人心狠手辣,回歸之後沒了英國佬,商人治國,有一些人覺得可以玩割據一方,點知依家紅色資本佔了大部份市場份額,心裡早就反了. ...
黃四郎覺得自己係神
係鵝城地頭唔放張麻子在眼內
睇天幾時收佢

引用:
原帖由 y98141 於 2019-9-9 08:26 PM 發表
好在有香港人可以係聯合國發言!

"賭王何鴻燊「二房」長女何超瓊與美心集團創辦人伍沾德的長女伍淑清,將於周二(10日)在瑞士日內瓦聯合國人權理事會(United Nations Human Rights Council)例會上,就香港修訂《逃犯條例》引發的政治困局發表演說,為港府及警隊護航"

https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=2 ...
天地有正氣
估唔到新哥先靠得著
霍家唔係愛國商人咩,咁靜既

引用:
原帖由 alibabala 於 2019-9-9 09:00 PM 發表

要不要我幫他體面
要讓子彈飛一會😁😁

引用:
原帖由 big3624 於 2019-9-9 08:54 PM 發表

幾時 803 出埋賓賓文,見隔離屋有曱甴都可以通報拎賞金
教姐姐篤灰告到坐十幾碌
幫佢申請埋逆權侵占啦,得唔得😅

引用:
原帖由 freemind1 於 2019-9-9 09:15 PM 發表
估唔到X哥出聲,可能蝕入肉,否則冇理由得罪亞爺仲加把囗,可能班律師收昂貴律師費,近日又多曱甴被拉,訴訟又耐又貴,唔比又怕爆大鑊,唯有開腔 ...
仲要比人夾左成千點
爆春袋

引用:
原帖由 y98141 於 2019-9-9 09:13 PM 發表

霍震寰有出來講野
其實果日大會有好多人參加, 而且好多重量級人物, 霍震寰 高永文 盧寵茂 曾鈺成 譚耀宗都有上台講野, 但傳媒輕描淡寫, 仲有D故意矮化

source: 【逃犯條例】建制動員「守護香港」 大會宣布31.6萬人參與
https://www.hk01.com/%E6%94%BF%E6%83%85/354272/%E9%80%83%E7%8A%AF%E6%A2%9D%E4 ...
可惜聲音完全被淹蓋

引用:
原帖由 Gabbe 於 2019-9-9 09:22 PM 發表

仲要警察黎,姐姐即刻開門!講句 Welcome Sir!
This way sir🤣🤣
等班曱甴仲話做美國帶路黨啊啦

引用:
原帖由 籠中理性的馬 於 2019-9-9 09:55 PM 發表

統一台灣,如果我未死,我一定過台灣,舞下國旗,歡迎解放軍入城。
去中正紀念堂睇升五星紅旗😂
同解放軍敬禮

引用:
原帖由 艾萊尤利斯 於 2019-9-10 11:27 AM 發表
TVB快訊
警方、消防、醫管局、港鐵中午十二時半就八月三十一日晚港鐵站內事件見傳媒。
http://news.tvb.com/instant/5d771329e603834d4744cd04/%E8%AD%A6%E6%96%B9%E5%8F%8A%E6%B8%AF%E9%90%B5%E7%AD%89%E4%B8%AD%E5%8D%88%E5%8D%81%E4%BA%8C%E6%99%82%E5 ...
唔信既永遠唔會信
不過拖多幾班人出黎之後受下把都幾好

引用:
原帖由 COCANEU 於 2019-9-10 11:43 AM 發表

不一定直接捉
記錄樣子 在地鐵弄塊展示板
跳閘的都公開展示
有不少小商店都用e招警示小偷
節省人手又收阻嚇
但太多人塊版show唔晒... 

引用:
原帖由 Mary妹妹 於 2019-9-10 02:28 PM 發表

好似電視播新聞, 將片段無限 loop
即頭好似過山車咁
Screen 到show個相number幫佢地print出黎,可能會有人買返佢地跨欄英姿🤣

引用:
原帖由 noeru0315 於 2019-9-10 03:07 PM 發表

警嫂們開咗微博, 可以去請教飯圈女孩, 央媽都點名讚過飯圈女孩o架
今次呢啲文宣對比之前算好好多啦

其實可以好似我之前整嗰張906地鐵"死者"名單咁, 類似呢啲我覺得唔使寫得咁一板一眼, 因為寫到咁正經係唔會有人睇嘅, 去微博逛一圈睇吓好似共青團同公安嗰啲微博就知 ...

但呢兩日睇中國男籃fans超憎飯圈
將d球員吹到天咁高但打出黎垃圾表現
特別係周奇同郭allan

引用:
原帖由 Play_game 於 2019-9-10 03:14 PM 發表

小心D好,曱甴顛的
不過我地點吹都冇用
希望警察方面有認真看待件事
有預防點都係好的
早一兩日唔知微博定邊到睇話曱甴練緊用無人機放火
雖然話d火好細但星星之火.... 

引用:
原帖由 noeru0315 於 2019-9-10 05:02 PM 發表

其實港隊咁廢, 踼都唔會入到圍o架啦
如果今晚真係被班曱甴搞到踢唔到甚至取消資格, 咪大條道理囉,
港隊咁樣又樣衰唔晒喎
到時又話政治迫害
叫fifa 直接還返世界盃入圍😁

引用:
原帖由 ckm 於 2019-9-10 07:02 PM 發表

呢單嘢,越名校越中招,啲學生覺得自己天之驕子,未來主人翁,有理想,結果係俾人水到入晒局。Banding底嗰啲反而仲貼地,明知罷嚟都無能用,睬你都有味 ...
成哥認證未來主人翁
班友仲唔即刻上晒腦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]